A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ПАМ'ЯТАЄМО!

Дата: 21.07.2021 16:00
Кількість переглядів: 438

      Ю. І. Дмитрієв народився 21 липня 1965 року в с. Полтаві Алтайського краю. Сьогодні йому б виповнилося 56 років. З травня 1984 до червня 1985 року проходив строкову службу у прикордонних військах.

    Юрій Дмитрієв віддав службі в органах внутрішніх справ 16 років. Займав посаду начальника відділення КМСД Вільнянського РВ ГУМВС України в Запорізькій області. У 2011 році звільнився за віком у званні майор міліції. У червні 2014 року повернувся до лав міліції командиром взводу в батальйон «Скіф». Колишній прикор­донник, ветеран-правоохоронець, у лютому 2015 року був відко­мандирований у розпорядження підрозділу полку патрульної служ­би міліції особливого призначення «Дніпро?1» ГУ МВС України у Дніпропетровській області.

         Під час несення служби в зоні АТО, 23 липня 2015 року, у бою в районі селища Піски Юрій Іванович отримав тяжке поранення від снайперської кулі.

       Життя Ю. Дмитрієва обірвалося 31 липня в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечнікова. Поховали його 1 серпня 2015 року у м. Вільнянську Запорізької області.

           На будівлі Вільнянської школи № 1 була відкрита пам’ятна дошка на честь випускника школи Ю. Дмитрієва.

         Вулиця ім. М. Островського у м. Вільнянську перейменована і тепер носить ім’я Юрія Дмитрієва.

          Указом Президента України № 573/2015 від 10 жовтня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у за­хисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Ю. Дмитрієв нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

         21 вересня 2017 року майора Ю. І. Дмитрієва було нагороджено орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь