A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

31 липня - День Пам'яті... Шості  роковини загибелі Юрія Дмитрієва... Герої не вмирають!

Дата: 02.08.2021 10:50
Кількість переглядів: 408

 

       Юрій Іванович Дмитрієв все життя працював у міліції, був одним із кращих оперів району та начальником служби у справах неповнолітніх. Повернув з вулиці до нормального життя багато дітей із проблемних родин. У 2011 році Юрій Дмитрієв вийшов на пенсію. Маючи високу громадську гідність, патріотизм та рішучість, восени 2014 року Юрій Іванович у складі  батальйону «Скіф» пішов захищати  рідну землю.

          Під час несення служби в зоні АТО, 23 липня 2015 року, у бою в районі селища Піски Юрій Іванович отримав тяжке поранення від снайперської кулі. Життя Юрія Дмитрієва обірвалося 31 липня в Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечнікова. Поховали його 1 серпня 2015 року у м. Вільнянську Запорізької області.

        Указом Президента України від 10 жовтня 2015 року № 573/2015 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). 21 вересня 2017 року майора Юрія Дмитрієва було нагороджено орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» III ступеня (посмертно).

           На будівлі Вільнянської школи № 1 була відкрита пам’ятна дошка на честь випускника школи, а вулиця ім. М. Островського у місті  Вільнянську перейменована і тепер носить його ім’я  - вулиця Юрія Дмитрієва.

    Память про гарну людину, хорошого батька, люблячого чоловіка живе у серцях...Памятаємо...

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь