Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 23.04.2021 15:20
Кількість переглядів: 780

Фото без опису

      22 квітня відбулось засідання місцевої комісії ТЕБ та НС. Одне з головних питань, яке постало  - відвідування богослужінь у Великодні свята. Церкви закривати не будуть, але всі богослужіння та обряди відбуватимуться тільки на відкритому повітрі. Віряни мають бути у масках та дотримуватись дистанції у 1,5 метри. Серед найважливіших карантинних заходів також обмеження масового відвідування кладовищ на поминальні дні, згадати померлих можна і в інший час, а про своє життя та здоров’я варто подбати сьогодні. 

     Медики, районна, обласна влада рекомендують релігійним конфесіям максимально перевести служби в онлайн. Минулого тижня у такий спосіб свято Христового Воскресіння вже відзначили християни західного обряду та Вірменська апостольська церква. 

      Освячення пасок фахівці радять проводити на великих майданах у містах та по приватних подвір’ях на селі, із дотриманням соціальної дистанції та маскового режиму. 

     Для збереження життя і здоров’я людей священиків просять збільшити кількість служб та зменшити їхню тривалість, виключити обряди, що передбачають фізичний контакт. Двері у храмах мають бути постійно відкриті, а біля входу - знаходитися засоби дезінфекції та пристрої для безконтактного вимірювання температури. 

      Окрім цього, за умов пандемії лікарі просять зачекати із традиційними великодніми обіймами, поцілунками, а також із запрошенням гостей на великі застілля.

     А ось вільнянцям похилого віку та людям із хронічними захворюваннями радять зустрічати Великдень дома і зайвий раз не наражатися на небезпеку підхопити вірус. 

Детально ви можете ознайомитися з рішенням комісії у ПРОТОКОЛІ № 6.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь