A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Робоча зустріч

Дата: 27.01.2023 11:20
Кількість переглядів: 183

Фото без опису

 

      Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області Ірина Карпенко у ході робочої зустрічі відзначила Вільнянську міську територіальну громаду щодо дотримання у роботі вимог законів України “Про доступ до публічної інформації” та “Про звернення громадян”. Також учасників робочої зустрічі ознайомлено зі спеціальною  доповіддю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України з 24 лютого по 31 жовтня 2022 року.

      У заході брали участь міський голова Наталя Мусієнко, секретарь міської ради Світлана Шраменко, начальник служби у справах дітей Олена Павлюк, староста Любимівського старостинського округу Ірина Коваленко та староста Новогупалівського старостинського округу Галина Лаврова.

      Було проведено моніторинг дотримання діяльності органів опіки та піклування щодо забезпечення прав дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.  Розглянута інформація щодо створення, роботи служби у справах дітей,  здійснення соціально-правового захисту дітей. З метою профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності, попередження раннього соціального сирітства систематично проводяться профілактичні рейди (заходи). З початку 2022 року здійснено 34 профілактичних рейди. Виявлено 3 бездоглядних дитини, відповідно до складених актів оцінки рівня безпеки дітей прийнято рішення про вилучення дітей та влаштування 1 дитини до обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та 2 дітей – до закладу охорони здоров’я.

       Обстежено 53 сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, за результатами обстеження умов проживання та виховання дітей в родинах ініційовано притягнення до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків 16 батьків, подано 1 позовну заяву про позбавлення батьківських прав 1 особи в інтересах 2 дітей  та 1 позовна заява про відібрання 1 дитини без позбавлення батьківських прав 1 особи, попереджено 46 осіб про наслідки неналежного виконання батьківських обов’язків.

     Іриною Олегівною зазначено, що робота Служби у справах дітей Вільнянської міської ради ведеться на належному рівні.

   Дотримання вимог законодавства залишається пріоритетним у діяльності Вільнянської міської територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь