A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Відреставрований Т-34 повернувся на своє місце дислокації у Вільнянську

Дата: 26.04.2019 08:59
Кількість переглядів: 715

Легендарний Т-34 на в’їзді у Вільнянськ був встановлений на честь 25-го гвардійського танкового корпусу. Взимку кривавого 1943 року він здійснив на цій землі героїчний рейд по тилам німецько-фашистської армії.

Кілька місяців тому за сприяння акціонерного товариства «Мотор Січ» символ війни було вирішено реконструювати. І ось, нарешті, після кропіткої роботи, його повернули на постамент. Танк має величезне значення і для учасників байкерського клубу «Мотору» - «Стальні Соколи» Вони вже приїздили сюди, аби покласти квіти та вшанувати пам’ять загиблих воїнів. Безпосередньо реставрацією танку займалися працівники запорізького музею техніки «Фаетон».

Були виконані і «антивандальні» роботи, для того аби в танк не можна було залізти. Подивитися ж на його встановлення приїхало багато мешканців Вільнянська. За словами ж міського керівництва Вільнянська, цей символ війни є знаковим для усіх мешканців міста, які пам’ятають та цінують подвиг наших співвітчизників у Другій Світовій Війні.

Загалом, такі «тридцатьчетвірки» є в багатьох містах України. На постаментах встановлено майже 400 танків, які стоять немов жива згадка кривавим подіям війни. І хоча кожен з них має свою переможну історію, всіх об’єднують ті подвиги, які зробили українці заради спільної перемоги.

Посилання на фото-альбом: https://rayon.org.ua/rada/25486771/album/567/?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь