A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Щодо запобігання пожеж на землях лісового фонду

Дата: 27.11.2019 13:29
Кількість переглядів: 518

 

 УВАГА!

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 30.10.2019 № 231 «Про посилення заходів державного нагляду (контро-лю) щодо припинення та запобігання пожеж на землях лісового та водного фондів, торфовищах та сільсько-господарських угіддях» та з метою припинення та запобігання в подальшому пожеж на землях лісового та водного фондів,  сільськогосподарських угіддях, звергаємо увагу на те, що в районі, в тому числі і в м. Вільнянську, триває пожежонебезпечний період.

 

Основною причиною виникнення пожеж є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки на землях лісового та водного фондів,  сільськогосподарських угіддях. Внаслідок необережного поводження з вогнем, звичайної необачності, випалювання сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях виникає загроза перекидання вогню в прилеглі лісові масиви.

З метою запобігання лісових пожеж попереджаємо про заборону в пожежонебезпечний період:

- відвідувати ліси при оголошенні надзвичайної пожежної небезпеки 5-го класу;

- розводити багаття у лісах та лісопосадках;

- заїжджати транспортними засобами  до лісу;

- палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники або недопалки;

- залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я;

- полювати  у лісових масивах з використанням вогнепальної  зброї;

- створювати смітники та спалювати відходи і суху рослинність;

- спалювати стерню та післяжнивні залишки на сільськогосподарських полях.

Нагадуємо, що відповідно до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення (надалі КУпАП), порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 грн. до 255 грн.) і на посадових осіб - від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 грн. до 850 грн.).

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 грн. до 850 грн.) і на посадових осіб - від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 595 грн. до 1020 грн.).

За статтею 77-1 КУпАП випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.) і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1190 грн.).

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 680 грн.) і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1190 грн. до 1700 грн.).

Підсумовуючи вищевикладене, наголошуємо на неухильному дотриманні вимог пожежної безпеки в приватних житлових секторах, садових товариствах, недопущення спалювання залишків рослинності на присадибних ділянках та прилеглих територіях, сільгоспугіддях, узбіччях доріг, поблизу лісових масивів, очерету на берегах водойм.

                                                                                           Вільнянська міська  рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь