A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 23 квітня

Дата: 24.04.2020 08:59
Кількість переглядів: 596

Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 23 квітня:

? В Україні за минулу добу зафіксовано 578 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Це новий антирекорд захворюваності через порушення карантину у Вербну неділю та на Великдень.

? За останню добу проведено 5283 тестування методом ПЛР.

? МОЗ контролює ситуацію щодо отримання коштів усіма закладами охорони здоров’я України для нарахування доплат з надбавкою до 300% медикам, які працюють з хворими на COVID-19.

? 24 квітня на позачерговому засіданні Уряду МОЗ планує прийняти постанову, яка остаточно врегулює та введе “пакет COVID-19”, де передбачено 300% заробітної плати всім без винятку медичним працівникам, які працюють з коронавірусною хворобою.

? Згідно із законодавством України, керівництво кожного органу місцевого самоврядування може встановлювати доплати медикам комунальних підприємств. Голова МОЗ України подякував мерові Києва Віталію Кличку за нарахування з 13 березня доплати у розмірі 9 посадових окладів столичним лікарям, які працюють з пацієнтами з підозрою на COVID-19 та хворими на неї.

? Після початку реформи треба одразу рятувати медичну освіту. Нині вона зіштовхнулася з низкою проблем, які треба вирішувати вже найближчим часом. Для цього в Міністерстві охорони здоров’я буде створено постійно діючий орган, до якого ввійдуть керівники освітніх медичних установ.

? Проект “Електронного лікарняного” - спільна робота МОЗ та Мінсоцполітики. В березні було підписано тимчасовий порядок, затверджений Кабміном. Але наразі у системі є технічні проблеми та затримки, які виникли в тому числі через ситуацію з COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь