Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ЖИВИ ЩАСЛИВО, УКРАЇНО - СОБОРНА, ВІЛЬНА ТА ЄДИНА!

Дата: 22.01.2021 11:54
Кількість переглядів: 553

Фото без описуФото без опису

        День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України і сьогодні ми відзначаємо 102-гу річницю цієї важливої, для нашої країни, події.  Проголошення Соборності Української Народної Республіки і Західно - Української Народної Республіки стало історичним актом об’єднання українських земель у єдину державу, основоположною подією для новітнього українського державотворення. Акт злуки увінчав прагнення українців, століттями розділених і поневолених різними імперіями, жити у своїй єдиній європейській державі.

   День Соборності України, який ми відзначаємо з 1999 року на державному рівні, – це символ нової доби в історії України, коли вона піднялася з колін для волі, правди і добра.

       Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх, допомагають зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв, братів, справу боротьби за Українську державу. І сьогодні в районі Операції Об’єднаних Сил бійці так само, як і їхні прадіди 100 років тому, відстоюють незалежність та соборність України.

       21 січня 2021 року працівники комунальних установ міста,  ветерани АТО/ОСС долучилися до участі в регіональному флешмобі «У єдності сила» в соціальній мережі Фейсбук.

       22 січня 2021 року Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко разом з головою громадської організації  Вільнянської районної спілки воїнів АТО(ООС) Сергієм Сіненком та  ветеранами АТО Романом Дірявка і Валентином Ткаченко, поклали квіти на знак нашої вічної вдячності та поваги до меморіальних дощок, пам’ятних знаків та могил загиблих земляків в антитерористичній операції /операції об’єднаних сил.

      Ми закликаємо сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє. Хай пам'ять згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення рідної соборної держави.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь