A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ЖИВИ ЩАСЛИВО, УКРАЇНО - СОБОРНА, ВІЛЬНА ТА ЄДИНА!

Дата: 22.01.2021 11:54
Кількість переглядів: 525

        День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України і сьогодні ми відзначаємо 102-гу річницю цієї важливої, для нашої країни, події.  Проголошення Соборності Української Народної Республіки і Західно - Української Народної Республіки стало історичним актом об’єднання українських земель у єдину державу, основоположною подією для новітнього українського державотворення. Акт злуки увінчав прагнення українців, століттями розділених і поневолених різними імперіями, жити у своїй єдиній європейській державі.

   День Соборності України, який ми відзначаємо з 1999 року на державному рівні, – це символ нової доби в історії України, коли вона піднялася з колін для волі, правди і добра.

       Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх, допомагають зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв, братів, справу боротьби за Українську державу. І сьогодні в районі Операції Об’єднаних Сил бійці так само, як і їхні прадіди 100 років тому, відстоюють незалежність та соборність України.

       21 січня 2021 року працівники комунальних установ міста,  ветерани АТО/ОСС долучилися до участі в регіональному флешмобі «У єдності сила» в соціальній мережі Фейсбук.

       22 січня 2021 року Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко разом з головою громадської організації  Вільнянської районної спілки воїнів АТО(ООС) Сергієм Сіненком та  ветеранами АТО Романом Дірявка і Валентином Ткаченко, поклали квіти на знак нашої вічної вдячності та поваги до меморіальних дощок, пам’ятних знаків та могил загиблих земляків в антитерористичній операції /операції об’єднаних сил.

      Ми закликаємо сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє. Хай пам'ять згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення рідної соборної держави.

 

 

 

             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь