A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Ми можемо...

Дата: 10.03.2021 14:32
Кількість переглядів: 687

  Фото без опису

      У Вільнянській міській раді 10 березня пройшла  зустріч з батьками, в сім’ях яких виховуються діти з обмеженими можливостями, щодо ознайомлення з проєктом «Створення масажного кабінету для дітей з інвалідністю». Зустріч пройшла в теплій та творчій атмосфері, коли батьки могли відволіктися від повсякденних турбот, психоемоційного та фізичного навантаження. Батьки розмалювали мішечки для використання у побуті різнокольоровими фарбами. Хто малював павича з гарним хвостом, хто квіти, рибок та інші барви світу. Всі ми знаємо, що виховання дитини з обмеженими можливостями - це щоденна важка праця. Й щоб полегшити та підтримати батьків у ній, за підтримки Вільнянської міської ради та громадської організації матерів дітей з інвалідністю «Ми можемо» (м. Вільнянськ), було розроблено проєкт щодо створення масажного кабінету. Організацію «Ми можемо» було створено за сприяння депутаток Вільнянської міської ради. Головою її є Ірина Шевцова (мама, що виховує дитину з інвалідністю).
     Запорізький благодійний фонд «Єдність за майбутнє» оголосив конкурс в рамках проєкту НДІ «Просування політичної участі жінок в Україні», а Вільнянська міська рада за ініціативи Ірини Шевцової про створення масажного кабінету, взяла участь й виграла гранд. За фінансової підтримки Вільнянської міської ради та Національного Демократичного інституту, масажний кабінет буде працювати безкоштовно. Створення масажного кабінету планується у реабілітаційному відділенні при КУ «Територіальний центр соціального обслуговування» (надання соціальних послуг). На створення кабінету та його облаштування з місцевого бюджету  буде виділено 44 тисячі гривен, а 11 080 тисяч гривен на обладнання виділить Національний Демократичний інститут.
        Масаж є важливою складовою частиною оздоровчого процесу для хворих дітей. Однак більшість матерів через постійний догляд за дитиною, не мають можливості працювати та оплачувати масаж. Тому й була створена така ініціатива та проєкт.
       Оздоровлення особливих категорій населення та допомога сім’ям у вихованні дітей з обмеженими можливостями - це одна з пріоритетних напрямків діяльності Вільнянської міської ради на чолі з головою Наталією Мусієнко та жінок-депутаток.  

Для довідки: 
     У лютому 2020 році у м. Вільнянську при КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» відкрилось реабілітаційне відділення, яке було обладнане необхідними тренажерами, спеціальним спортивним обладнанням, тощо. Центр постійно відвідують діти з інвалідністю, хворі діти. З моменту відкриття,  послугами центру користуються 40 дітей. Спеціалісти центру організували необхідні заходи з реабілітації, охопили турботою відвідувачів, регулярно проводять як групові, так і індивідуальні заняття. Діти та їх батьки відчули турботу, отримали можливість спілкування, покращилось їх самопочуття і психоемоційний стан.
     У зв’язку з реформою децентралізації, реабілітаційний центр перейшов на баланс Вільнянської міської територіальної громади. З боку Вільнянської міської ради є велика зацікавленість в подальшій ефективній роботі цього центру і надання якісних послуг для дітей з інвалідністю і їх батьків. В рамках вищезгаданого проєкту буде продовжена співпраця в покращенні роботи реабілітаційного центру.

Фото без опису

Реабілітаційне відділення

Фото без опису
Підготувала: Вікторія Верещага
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь