A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Розвиток спортивного туризму

Дата: 29.03.2021 14:23
Кількість переглядів: 609

     Фото без опису

      З 26 по 28  березня на базі гімназії «Світоч» відбулись відкриті змагання Запорізької області зі спортивного гірського туризму серед учнівської молоді «Кубок пам’яті Льва Івановича Нагорного”. Змагання традиційно організовуються в пам'ять співробітника Запорізького центру туризму, президента Запорізької федерації спортивного туризму, КМСУ, судді національної категорії – Нагорного Лева Івановича. Організатори змагань – КУ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради та Вільнянська гімназія «Світоч» Вільнянської міської ради Запорізької області. На базі гімназії існують гуртки з велотуризму та пішохідного туризму, які відвідують більше 60 дітей.

  Мета заходу – популяризація та пропаганда туризму, виявлення найсильніших спортсменів і команд зі спортивного туризму, підвищення рівня туристської майстерності та формування патріотичної особистості.

   Вперше ці змагання відбувались за сприяння новоствореної Вільнянської громади. Запорізька область є одним з мотиваторів у розвитку гірського туризму. По всій області під егідою КУ «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» існує 160 гуртків різних видів туризму. Більше 2400 дітей з усієї області займаються цим видом спорту.

   На змаганнях були присутні 140 учасників віком 10-17 років з міст Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська, Василівки, Токмака, Приморська, Чкалівської, Михайлівської та Чернігівської ОТГ, а також гості з міст Вільногірськ, Кривий Ріг Дніпропетровської області.

    Юні спортсмени змагалися на дистанціях «Рятувальні технічні прийоми» та «Гірські перешкоди». Туристи продемонстрували свої вміння та навички здобуті у гуртках зі спортивного-гірського туризму. Під час виступів спортсмени долали маршрути гірських перешкод на штучному рельєфі вільним або комбінованим лазінням, виконували спеціальні технічні прийоми гірської техніки: самовилази, підйоми та спуски умовного потерпілого різними способами, транспортування контрольного вантажу. Переможці та призери були нагороджені грамотами, кубками та медалями КЗ «Центр туризму» ЗОР та отримали право представляти Запорізьку область на Всеукраїнських змаганнях.

   У вересні на Хортиці планується чемпіонат з гірського туризму.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Підготувала: Вікторія Верещага


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь