A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

«День територіальних громад»

Дата: 15.04.2021 12:04
Кількість переглядів: 606

Фото без опису

     Вчора, 14.04.2021 року, під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Старуха, відбувся «День територіальних громад», який пройшов в online режимі через ZOOM.

         У заході взяли участь міський голова Наталя Мусієнко та керівники відділів виконавчого комітету Вільнянської міської ради. Під час заходу були обговорені наступні питання: про стан епідеміологічної ситуації в регіоні, про вплив обмежувальних протиепідемічних заходів на суб’єкти підприємницької діяльності області та заплановані органами місцевого самоврядування заходи з підтримки місцевого бізнесу, про зміни у Порядку підготовки та оцінювання проєктів, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів ДФРР, про організацію територіальної оборони в Запорізькій області, про зміни, які відбудуться на ринку газу з 01.05.2021, про порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (проєкт постанови Кабінету Міністрів України).

     Як доповів заступник директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак, на сьогодні наш регіон знаходиться на піку захворюваності на COVID-19. Станом на 13 квітня область посідає 9 місце за кількістю підтверджених випадків хвороби. За останню добу зареєстровано 876 нових хворих, одужало 149 пацієнтів, зареєстровано 23 летальні випадки.

         Вільнянською міською радою забезпечено усі заходи для покращення ситуації з COVID-19, бо для нас пріоритет життя і здоров’я - найважливіший. Виконуються усі карантинні обмеження, прийняті на засіданні комісії з ТЕБ і НС.

          Також Олександр Старух акцентував на змінах підходів до порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР.
Змінено часові рамки для відбору програм та проєктів, що будуть фінансувати за рахунок ДФРР. Кінцевий термін – 1 серпня. Це означає, що саме до цієї дати Мінрегіон спільно з регіонами сформує списки тих об'єктів, які фінансуватимуться у наступному 2022 році. З огляду на це, прийом заявок для участі у конкурсному відборі закінчуватиметься не пізніше 15 червня.

        Також збільшено нижню межу вартості для нових проєктів будівництва, що можуть фінансуватись з ДФРР. Вона становитиме не менше 10 млн грн (для інших проєктів, як і раніше – понад 1 млн грн). Обов'язкове співфінансування з місцевих бюджетів становить не менше 10 відсотків.

       На “Дні громад” підвели проміжні підсумки роботи з підвищення обороноздатності Запорізької області в умовах нестабільності воєнно-політичної обстановки навколо України. Резервним компонентом Збройних сил України є Війська територіальної оборони, які формують на своїй базі районні (міські) територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Всі підрозділи тероборони формуються з резервістів та військовозобов'язаних, а їх підготовка проводиться в рамках навчальних зборів.

     7 квітня цього року, в Запорізькій області розпочалися позапланові збори 110 бригади територіальної оборони. До зборів залучені найбільш підготовлені військовозобов'язані та резервісти, які уклали контракт на проходження служби у військовому резерві.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь