A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Восьма та дев’ята (позачергова) сесії, прийняті рішення

Дата: 30.04.2021 10:26
Кількість переглядів: 687

Фото без опису

   29 квітня відбулись пленарні засідання  8-ї та 9-ї (позачергової) сесії Вільнянської міської ради восьмого скликання. Представники органів місцевої влади розглянули та затвердили питання згідно з порядком денним.

   Важливі питання, яким депутати приділили увагу були: про виконання міського бюджету Вільнянської міської територіальної громади за I квартал 2021 року; про встановлення єдиного податку, податку на майно відмінне від земельного податку, транспортного податку на території Вільнянської міської територіальної громади на 2022 рік; про соціальну допомогу громадянам Вільнянської територіальної громади на 2021 рік; про звернення депутатів Вільнянської міської ради щодо діяльності ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат»; про прийняття до комунальної власності Вільнянської міської територіальної громади цілісного майнового комплексу-меліоративної системи СВК «Таврія» та інші. 

    Щодо виконання бюджету Вільнянської міської териториріальної громади за 1 квартал 2021 року до загального фонду міського бюджету надійшло доходів всього 38 927,4 тис. грн., план по доходах 36 042,6 тис.грн., виконання становить 108,0 %.

   По спеціальному фонду бюджету при плані доходів на звітну дату у сумі 462,6 тис.грн. фактично надійшло 777,5 тис. грн., або на 314,9 тис.грн. більше плану, тобто виконано на 168,1%.

Видатки по загальному фонду за 1 квартал 2021 року склали          37 425,2 тис. грн. Видатки по спеціальному фонду за 1 квартал 2021 року становлять 640,0 тис.грн. Дебіторська та кредиторська заборгованість на 01.04.2021 по загальному та спеціальному фондах відсутня.

    Депутати Вільнянської міської ради восьмого скликання вкотре розглянули питання щодо діяльності ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат». У січні депутати зверталися до Вільнянської міської ради з листом  вжити невідкладних заходів у межах повноважень та припинити порушення законодавства з приводу розміщення ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» у Запорізькому районі Запорізької області, у безпосередній близькості до населених пунктів с. Біляївка, с. Роздолля, с. Зелене та м. Вільнянськ відкритого кар’єру з видобутку первинних каолінів та їх збагачення на місці. Також одним з порушених у зверненні питань було питання ймовірної підробки документів зі знецінення особливо цінних ґрунтів з метою уникнення процедури погодження відведення земельної ділянки за погодженням з Верховною Радою України.

   Тому у квітні на замовлення одного з законних землевласників та громадської організації «ВОЛЬТЕРРА» фахівцями Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» були проведені реальні дослідження (закладені ґрунтові розрізи і прикопки, відібрані ґрунтові проби) на території планованого видобутку каоліну. За результатами вказаних досліджень всі три земельні ділянки відносяться до особливо цінних ґрунтів загальнодержавного значення згідно з Наказом Держкомзему від 06.10.2003 № 245 «Про затвердження переліку особливо цінних груп ґрунтів». 

    Тож на 9-ій позачерговій сесії було вирішено направити рішення сесії про звернення депутатів Вільнянської міської ради щодо діяльності ТОВ «Біляївський збагачувальний комбінат» до Президента України Володимира Зеленського, Генерального прокурора України Ірини Венедіктової, Голови Служби безпеки України Івана Баканова, в.о. директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, народного депутата України Марини Нікітіної, голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха, голови Запорізької обласної ради Олени Жук, голови Запорізької районної ради Олександра Філіна для вирішення питання.

    Депутати також розглянули земельні питання та затвердили Положення про відділи виконавчого комітету Вільнянської міської ради. Засідання сесій пройшли в діловому та конструктивному порядку, з рішеннями яких ви зможете ознайомитися на сайті.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Підготувала: Вікторія Верещага


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь