A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Дощ- ЗНО не перешкода

Дата: 03.06.2021 09:28
Кількість переглядів: 804

Фото без опису

          У вівторок, 01 червня, відбулася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання  з української мови і літератури (української мови).

         У 2021 році в переліку предметів, із яких проводиться ЗНО, виокремлені два тести: українська мова та українська мова і література. Зважаючи на умови вступу на навчання учасники тестування самостійно визначали, яку саме роботу вони виконуватимуть під час ЗНО.

     Для участі у тестуванні зареєстровано 92 випускника закладів загальної середньої освіти Вільнянської міської ради, більшість з яких склала тест з української мови і літератури – 83 вступника. На тестування з української мови зареєстровано 9 учасників.

             Для уникнення скупчень біля входу до пункту тестування допуск учасників до пункту розпочався о 9:50. У запрошенні-перепустці кожного учасника було зазначено проміжок часу, протягом якого йому рекомендовано прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

          Цього року тест з української мови складався з 40 завдань. На його виконання учасникам було відведено 150 хвилин. Результат виконання всіх завдань тесту буде під час прийому до закладів вищої освіти, як конкурсний предмет «Українська мова» залежно від спеціальності, що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови дорівнює 74 балам.

       Традиційний тест з української мови і літератури мав 67 завдань. Кожен учасник отримав можливість працювати над ним 210 хвилин. Результат виконання всіх завдань тесту може бути використано під час вступу до закладів вищої освіти, як конкурсний предмет «Українська мова і література», що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2021 році. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури дорівнює 116 балам.

              Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів тестів ЗНО з української мови і української мови та літератури відбудеться 24 червня.

        Оголошення результатів тестування відбудеться 25 червня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів та таблиця переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

         Учасники тестування, які не змогли взяти участь у зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини та бажають взяти участь у додатковій сесії ЗНО, можуть до 7 червня подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

                Додаткове тестування з української мови та літератури відбудеться 9 липня.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь