A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Пам’ятаймо подвиг ветеранів

Дата: 22.06.2021 14:47
Кількість переглядів: 558

 

     Фото без опису

      22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу – Друга світова війна, яка забрала життя кожного п'ятого українця. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

       День пам’яті засновано указом президента України від 17 листопада 2000 року. У 2011 році Верховна Рада України затвердила обов’язкову хвилину мовчання за загиблими у війні – о 10:00 22 червня.

     Біля Меморіалу Слави у м. Вільнянську  пройшов мітинг з нагоди Дня скорботи  і вшанування пам’яті жертв війни в Україні «Хай в душі палає пам’яті вогонь». Цього скорботного дня ми схилили голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиє життя забрала війна. На мітингу зі словами суму та гордості, болю та шани, непоправної втрати та перемоги, вдячності ветеранам звернулися до усіх присутніх Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, ветеран війни Валентина Очкасова, голова Вільнянської районної ради ветеранів Анатолій Бордунов, настоятель Свято-Володимирського собору протоієрей В’ячеслав. Вічна пам'ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою,  - пожертвували своїм життям заради життя на землі вшанована  покладанням квітів.

        Слід зазначити, що Україна не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу зазнала найбільших втрат за роки тієї війни. У Другій світовій війні українці понесли людські втрати більші, ніж Велика Британія, Канада, США і Франція разом узяті. За різними оцінками, в нашій країні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни перетворилося понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

      Вічний вогонь, сірий обеліск, викарбувані імена героїв на граніті завжди нагадуватимуть про ті страшні події 1941 року. Тож склонімо голови у хвилині мовчання за загиблими у війні та пам’ятаймо подвиг ветеранів!

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Підготувала Вікторія Верещага

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь