A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

10 сесія Вільнянської міської ради відбулась конструктивно й продуктивно

Дата: 25.06.2021 11:54
Кількість переглядів: 652

Фото без опису

          24 червня  відбулось пленарне засідання  десятої сесії Вільнянської міської ради восьмого скликання. Представники органів місцевої влади розглянули та затвердили питання згідно з порядком денним. Важливі питання, яким депутати приділили увагу були:  про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 24.12.2020 №56 «Про бюджет Вільнянської міської територіальної громади на 2021 рік» (зі змінами та доповненнями); про цільову програму розвитку фізичної культури і спорту у Вільнянській міській територіальній громаді на 2021 рік; про затвердження порядку відрахувань та встановлення розміру частини чистого прибутку (доходу) для підприємств, що належать до комунальної власності Вільнянської міської територіальної громади; про встановлення єдиного податку, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, транспортного податку на території Вільнянської міської територіальної громади на 2022 рік, земельні питання та інші.

        Щодо виконання бюджету Вільнянської міської териториріальної громади: надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) у сумі 536 141,00 грн.; залучення залишку бюджетних коштів спеціального фонду станом на 01.01.2021 у сумі 157 957 грн., в тому числі екологічний фонд – 140 287 грн., бюджет розвитку – 17 670 грн.

       На колективне звернення підприємців громади щодо зменшення ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для фізичних осіб на будівлі торгівельні, а саме: на торгові центри, універмаги, магазини з 0,5 % до 0,1-0,3 %; на їдальні, кафе, закусочні з 1% до 0,3-0,5 %, депутати взяли до уваги той факт, що у 2020 році вже відбулось зниження податку на нерухоме майно по коду класифікації будівель та споруд 1230.1 торгові центри, універмаги, магазини з 1% у 2019 році до 0,5 % у 2020 році. Тому податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території Вільнянської міської територіальної громади на 2022 рік  залишиться у тому розмірі, в якому він був у 2020 році.

          Також депутати затвердили рішення про Цільову програму розвитку фізичної культури і спорту у Вільнянській міській територіальній громаді на 2021 рік. Метою Програми є створення сприятливих умов для залучення широких верств населення до масового спорту, популяризації здорового способу життя та фізичної реабілітації, максимальної реалізації здібностей обдарованої молоді у дитячо-юнацькому, резервному спорті, спорті вищих досягнень та виховання її в дусі олімпізму, формування у населення громади сталих традицій та мотивації щодо фізичного виховання і спорту для всіх як важливих чинників забезпечення здорового способу життя, удосконалення системи роботи дитячо-юнацького спорту, підвищення якості відбору обдарованих осіб до системи резервного спорту, створення умов для розвитку індивідуальних здібностей спортсменів на етапах багаторічної підготовки, оновлення існуючих спортивних матеріально-технічних баз закладів фізичної культури і спорту, забезпечення будівництва сучасних спортивних споруд, реконструкції та модернізації діючих, забезпечення системи відзначення та заохочення спортсменів, тренерів, ветеранів фізичної культури і спорту. Загальні обсяги фінансування програми, в т.ч видатки  бюджету міської територіальної громади: 5626,34 тис. грн.

         Представники органів місцевої влади також розглянули питання щодо передачі костюмів  учасників народного фольклорного самодіяльного колективу «Вечорниці»з нашої громади Матвіївській ОТГ, де зараз працює колектив. На протязі 32 років колектив представляв Вільнянський район на обласних, республіканських та міжнародних заходах. Керівником колективу є  Віктор Алєйніков. Тепер колектив буде представляти Матвіївську громаду. 

         Депутати також розглянули земельні питання. Засідання сесії пройшло в діловому та конструктивному порядку, з рішеннями якої ви зможете ознайомитися на сайті.

 

 

Підготувала Вікторія Верещага

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь