A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

119 річниця з дня заснування Свято-Володимирівського храму!

Дата: 28.07.2021 09:37
Кількість переглядів: 483

 

Фото без опису

     Сьогодні православні християни святкують День Володимира, на честь святого рівноапостольного, великого князя Володимира. Цього дня в 988 році Володимир прийняв нову віру та повернувся до Києва, щоб охрестити весь свій народ. Також він є покровителем чоловіків із цим ім'ям. Наш Свято-Володимирський храм названий на честь святого Володимира й також святкує 119 річницю створення храму.

      Він є не тільки чудовим пам’ятником архітектури Вільнянщини, а й основною святинею вірян. Побудований був храм в с. Софіївка Олександрівського повіту Катеринославської губернії в 1902 році. Перші десятиліття свого існування був святинею району, так тривало до 1930 року. Подальша історія банальна - церковне начиння було вивезене, посуд перепавлений на дорогоцінні метали, а розпис замазаний вапном. У ньому було влаштовано зерновий склад. А потім приміщення було переобладнано в будинок культури. У роки незалежності храм почали відновлювати і з 1990 року знову почалися регулярні богослужіння. У 1993 році храм був безоплатно переданий єпархії.

        Усі віряни йдуть цього дня до храму на богослужіння, моляться іконі святого Володимира. Вважається, що молитва святому Володимиру зцілює хвороби. Також віруючі просять у святого позбавлення від ворогів, зміцнення у вірі та припинення сварок.

     Вітаємо усіх прихожан з цим святом! Здорового тiла, смирення душі, терпіння, стриманості мови. Бажаємо, щоб пам’ять про Бога завжди була у вашій душі. Нехай Господь Бог благословить на добрі справи!

 

Підготувала: Вікторія Верещага

 

 

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь