A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

У ВІЛЬНЯНСЬКУ ВІДКРИТО ПЕРШУ ЛОКАЦІЮ СОЦІАЛЬНОГО ПРОЄКТУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Дата: 06.08.2021 17:05
Кількість переглядів: 552

Сьогодні у Вільнянську відбулося урочисте відкриття локації спортмайданчику, підготовленого в рамках соціального проєкту Президента України «Активні парки -  локації здорової України».

Основною метою соціального проєкту є організація оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

Наявність такого майданчика у місті сприятиме:

- започаткуванню нових форм залучення різних груп населення, у тому числі осіб з інвалідністю, до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку;

- залученню фахівців сфери фізичної культури і спорту, провідних спортсменів до організації занять з оздоровчої рухової активності та дозвілля громадян;

- розробленню програм із видів рухової активності для різних груп населення, у тому числі осіб з інвалідністю;

- створенню онлайн-платформ соціального проєкту для надання консультацій, обміну досвідом, пропозиціями між фахівцями сфери фізичної культури і спорту, спортсменами, учасниками активного відпочинку тощо.

Біля спортивного снаряду розміщено таблички із описом вправ та QR-кодом програми тренувань, що дає можливість організації рухливих ігор з елементами спорту за участі місцевих спортсменів; організації спортивних заходів, вікторин, естафет; проведення занять з ознайомлення з різними видами спорту та рухової активності; проведення майстер-класів та показових виступів спортсменів з різних видів спорту; виконання комплексів фізичних вправ помірної інтенсивності для учасників без спеціальної підготовки; проведення культурно-розважальних програм та інше.

– Це лише перший крок до створення сучасних спортивних майданчиків у Вільнянську. Завдяки активній участі Вільнянської громади у соціальному проєкті Президента України «Активні парки -  локації здорової України», заплановано встановлення п’яти таких локацій у різних кутках міста. Створення таких об’єктів дає змогу наблизитися до спорту та здорового способу життя усіх бажаючих та у зручний для них час.  – звернулася до присутніх Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь