A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

РАННЄ ВТРУЧАННЯ – РЕСУРС ДЛЯ ГРОМАДИ

Дата: 11.08.2021 15:40
Кількість переглядів: 559

Фото без опису

11 серпня на базі Вільнянської бібліотеки для дітей відбувся семінар на тему «Раннє втручання – ресурс для громади», у якому взяли участь голова громадської організації «Ангел дитинства» Наталія Алексєєва, член Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання в Україні» Вадим Мірошниченко, а також представники медицини, закладів та установ соціальної сфери.

Учасники заходу обговорили проблеми та можливі шляхи їх подолання під час створення передумов для запровадження комплексної допомоги дітям з порушенням розвитку, інвалідністю та ризиком їх отримання, а також їх сім’ям. Допомога спрямована на розвиток дитини та нормалізацію життя родини у громаді та суспільстві. Ця послуга унікальна, бо не лише враховує потреби дитини, а й спрямована на підтримку, співпрацю та партнерство з батьками.

Голова громадської організації «Ангел дитинства» Наталія Алексєєва наголосила, що саме забезпечення послуг раннього втручання є запорукою збереження здоров’я дитини, недопущення погіршення його стану, а за умови систематичної роботи – ще й поліпшення.

Досвід запровадження послуги раннього втручання вже є у Дніпрі та Харкові. На практиці ця послуга означає супровід сім’ї, у якій народилася дитина з порушеннями або особливостями розвитку, відповідними спеціалістами. Причому супроводжувати таку родину починають ще з пологового будинку.

Як батьки, котрі мають дітей з особливими потребами, Наталія Алексєєва та Вадим Мірошниченко поділилися враженнями від раннього втручання та власним досвідом впровадження цієї послуги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь