A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Як святкували 30 років Незалежності у громаді…

Дата: 25.08.2021 08:36
Кількість переглядів: 838

 

 

Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,—
оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадливо,
усе як є — дорога, явори,
усе моє, все зветься — Україна.
Така краса, висока і нетлінна,
що хоч спинись і з Богом говори.

                                  Л.Костенко

    30 років Незалежності, 30 років боротьби за краще майбуття, 30 років віри, надії та протистоянь, 30 років незламності українського народу. Це велика подія для України, громад та українського народу. Й відзначили її у Вільнянську по-українськи - парадом вишиванок, флешмобом під патріотичну композицію “Ми - українці”, виставками робіт народних умільців, яскравими фотозонами та святковим концертом.

     Зранку 24 серпня з нагоди 30-річниці Незалежності відбувся футбол на майданчику зі штучним покриттям у місті Вільнянську за підтримки   ДЮСШ «Колос» та Вільнянської міської ради. Капітани команд-переможниць отримали заслужені кубки та грамоти: Владислав Бурєнін, Артем Бардаченко, Сергій Бадло.

    24 серпня 2021 року о 17.00 свято розпочалося традиційною ходою «Параду вишиванок», де кожен був одягнений у національне вбрання – вишиванку. Це не просто одяг, це патріотичний дух!

    Учасники параду урочисто пройшли по вулиці Бочарова від вулиці Соборна до площі Фестивальної, на чолі колони йшли прапороносці з прапорами України, мешканці та гості Вільнянського району та громади. На площі Фестивальній святкування продовжилося флешмобом "Квітка України", де всі охочі могли станцювати під українську музику на символічній цифрі 30, майстер-класами, святковим концертом, який відвідав заслужений артист естрадного мистецтва України, співак, журналіст Анатолій Сердюк. Відомий запорізький співак написав пісні про Хортицю, Україну, Запоріжжя, матір рідненьку й обіцяв написати й про Вільнянськ.

      З 30-річницею Незалежності України привітала усіх міський голова Наталя Мусієнко й побажала «миру, процвітання та незламності духу...” Найкращих керівників та працівників установ було нагороджено грамотами Вільнянської міської ради за багаторічну працю та з нагоди свята. А також відзначено грамотою Вільнянської міської ради Дмитра Берендєєва, випускника Вільнянської ЗОШ № 3 Вільнянської міської ради за високі досягнення у ЗНО результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти та з нагоди 30-річниці Дня Незалежності України.

     Для маленьких гостей свята від  магазину «Свято щодня» відбулась святкова програма з аніматорами та мильними бульбашками. До свята  Вільнянська дитяча художня школа організувала майстер-класи для всіх бажаючих: розмальовки гіпсових фігурок (Стельмах А.О.), робота з кольоровим папером "Казка" у стилі орігамі (Спицька О.С.), розпис на гальці у традиційному стилі (Бондаренко О.С.), розпис військових артефактів громадській організації "Вільнянська спілка ветеранів АТО (ООС)" (Науменко С.П.).

    Для населення громади та гостей відбувся святковий концерт під гаслом «Хай сонце сяє, хай спів лунає над українською землею», за участі кращих колективів: "Akko-sisters", "Стуки-звуки", "Журавка", "Каприз", "Віночок", "Фієста", "Фортуна", "FLY", "Freedom", учасників  народного художнього колективу театру – студії «БЕМС» Вільнянського центру дитячої та юнацької творчості, театру "БРАВО". 

     Святкову програму до 30-річчя Незалежності України закінчив вечір відпочинку.

     30 років Незалежності...Україно, громадо у нас все попереду...

 

Парад вишиванок

Привітання міського голови Наталі Мусієнко з 30-річницею Незалежності України

Виступ заслуженого артиста естрадного мистецтва України, запорізького співака, журналіста Анатолія Сердюка з піснею "Запоріжжя моє кохане"

 

Головний спеціаліст внутрішньої та інформаційної політики відділу організаційної та кадрової роботи виконавчого комітету Вільнянської міської ради Вікторія Верещага

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь