A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Новий навчальний рік - яким йому бути?

Дата: 26.08.2021 16:08
Кількість переглядів: 497

Фото без опису

Новий навчальний рік – це важлива подія в житті кожної родини, де є школярі. Напередодні першого дзвоника хвилювання батьків пов’язані не лише з процесом закупівлі шкільного одягу та канцелярського приладдя. Найбільший острах викликає питання щодо формату навчального процесу: він буде очним чи дистанційним.

Наразі  громада знаходяться у зеленій зоні, тому навчальний процес розпочнеться в традиційному форматі. В разі погіршення епідемічної ситуації, Міністерство освіти і науки України визначило три можливих сценарії роботи закладів освіти:

Перший: регіони знаходяться в зеленій зоні – навчальний процес відбувається в звичайному режимі. Діти відвідують заклади освіти. Педагоги працюють очно.

Другий: регіони переходять у жовту або помаранчеву зони. В цьому випадку заклади освіти продовжать роботу в очному режимі, якщо кількість вакцинованих педагогічних працівників складатиме не менше, ніж 80% від загальної кількості вчителів. В іншому випадку відбудеться перехід на дистанційний формат.

Третій: регіони знаходяться у червоній зоні – відвідування навчальних закладів заборонено, окрім дитячих садків та початкової школи.

Контроль за ситуацією в закладі освіти покладається на директора школи. Він має володіти інформацією щодо кількості вакцинованих працівників. Вакцинація є добровільною, та водночас проводиться  роз’яснювальна роботу серед освітян щодо важливості та необхідності вакцинації.

Щодо вакцинації дітей наразі немає жодної директиви з даного питання. Для відвідування закладу освіти першачки повинні мати медичну довідку. Учні інших класів повинні проходити профілактичний медичний огляд один раз на рік.

Під час освітнього процесу учні початкових класів знаходяться без масок. Учні середньої та старшої школи повинні вдягати засоби захисту тільки на перервах.

Щодо доступу батьків до закладів освіти – відповідне рішення приймає керівництво в кожному окремому випадку, однак в нинішній ситуації це небажано.

Рішення щодо проведення святкової лінійки 1 вересня приймає заклад освіти з урахуванням епідемічної ситуації.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь