A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Мітинг, присвячений 181-й річниці утворення міста Вільнянська та 78-й річниці визволення від нацистських окупантів

Дата: 20.09.2021 09:22
Кількість переглядів: 510

 

Фото без опису

    Під акомпанемент духового оркестру представники Вільнянської міської ради, підприємств, організацій та установ міста спільно з жителями Вільнянська урочистою колоною пройшли до Меморіалу Слави, Вічного Вогню, щоб вшанувати пам'ять тих, хто віддав життя за звільнення міста та району. Понад 700 солдатів-визволителів поховано на меморіальному комплексі, і щорічно вдячні вільнянці віддають почесті загиблим в ім'я миру на землі.

        Урочистий мітинг, присвячений 181-й річниці заснування Вільнянська і 78-й річниці з дня його визволення від нацистських окупантів, почався з теплих слів подяки учасникам Великої війни. Присутніх привітали міський голова Наталя Мусієнко, заступник голови Запорізької районної ради Віталій Гриценко, голова правління Запорізького благодійного фонду “Єдність за майбутнє” Тамара Огородова, заступник голови громадської організації “Вільнянська об’єднана організація ветеранів України” Анатолій Бордунов, начальник відділення рекрутингу та комплектування Першого відділу Запорізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Верещага, протоієрей Свято-Володимирівського храму отець В’ячеслав. Усі побажали одного - міцного здоров’я та миру на землі!

         Також на свято День міста завітали депутати від Запорізької районної ради Юрій Щербина та від Запорізької обласної ради Маргарита Трипольська.  

    Після урочистих промов представники влади перейшли до вручення нагород і подарунків. Відповідно до рішення виконавчого комітету Вільнянської міської ради від 9 вересня 2021 № 222  премією Вільнянської міської ради для обдарованої молоді Вільнянської міської територіальної громади було нагороджено: Марину Кузьменко, Ольгу Сотулу, Світлану Билименко, Оксану Вигівську, Івана Ткачука, Сергія Попова, Дар’ю Сторчак, Вікторію Кривогуз.  

       Командир Запорізького полку Всеукраїнської військово-цивільної громадської спілки “Бойове братерство України” Альберт Євдокімов-Железняк вручив премію “Обдарована молодь” Дмитру Бєрєндєєву, талановитому учню ЗОШ № 3 Вільнянської міської ради, який здобув перемогу у районному етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів “Біологія” та “Історія України”. Тамара Огородова вручила грамоти та премії Єлизаветі Костенко, учениці Вільнянської ЗОШ № 2 за II місце у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості у номінації “Історія України та державотворення”, команді "Патріот" Вільнянської ЗОШ № 1 за 2 місце в обласному онлайн-фестивалі історичного краєвзнавства.

     За високий професіоналізм та з нагоди свята Олександра Подкоритова, Жанну Цоколенко, Максима Кікавця було нагороджено грамотами Вільнянської міської ради.  Недержавною нагородою Медаллю “За оборону рідної Держави” нагороджено Сергія Єрмакова - учасник антитерористичної операції на Сході України. Грамотою Запорізької районної ради було відзначено Анатолія Яхнюка - вантажника КП “Вільнянський міськкомунгосп Запорізької області”.

     На урочистому мітингу 3 громадянина міста отримали паспорт: Римма Григорська, Софія Короткевич, Єлизавета Сурело.

     Воїнів, полеглих в боях за визволення Вільнянська вшанували хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам'ятників, віддаючи данину  подвигу героїв минулого.

    Закінчився мітинг піснею “Наша земля Україна”, під яку вихованці “БЕМСу” у вишиванках символічно випустили жовті та блакитні кульки в небо.

      Після закінчення мітингу ветеранів Другої Світової війни запросили на святковий вогник в ресторан «Доміно», де чекала на них “польова кухня” та супровід оркестру. Колектив “Зоряниця” був відзначений грамотою Вільнянського міського голови за сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток культури у місті. Жителів і гостей міста міський голова запросила на святкові гуляння на площу Фестивальну. 

     Вільнянська міська рада висловлює подяку за організацію та проведення мітингу центру дитячо-юнацького розвитку та дозвілля імені В.Гнаровської та Вільнянському районному будинку культури та дозвілля.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Вікторія Верещага

(Відділ організаційної та кадрової роботи

виконавчого комітету Вільнянської міської ради)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь