Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Тобі, рідне місто, натхнення й талант!

Дата: 20.09.2021 11:18
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

     Свято нашого славного, вільного міста стало невід’ємною частиною життя усіх мешканців, дорослих та дітей. Гарною традицією стало проведення театралізованого свята - дня народження нашого міста Вільнянська, якому в цьому році виповнилось 181 рік з дня заснування та 78 років з дня визволення від нацистських загарбників.

       З кожним роком свято набуває все більшої популярності, адже в цей день до міста з’їжджаються жителі звідусіль, бажаючи долучитись до неповторної феєрії музики, пісні, танців.

     На площі Фестивальній працювали майстер класи, в яких всі бажаючі змогли взяти участь, від комунальної установи «Вільнянська централізована бібліотечна система», комунального закладу "Вільнянська дитяча художня школа", комунальної установи «Вільнянський центр культури та дозвілля», центру розвитку малечі «Капітошка», магазину «Свято щодня», загальноосвітніх шкіл I -III ступенів № 1,2,3, гімназії «Світоч», центру дитячо-юнацького розвитку та дозвілля імені В.Гнаровської, рятувальники Вільнянщини з громадською акцією «Запобігти! Врятувати! Допомогти!», Вільнянський краєзнавчий музей з фотовиставкою та майстер клас з гончарства, майстрині з Вільнянська: Людмила Счаслива, Марія Руденко, Світлана Томчаковська, Тетяна Драчевська, майстриня з села Новогупалівка Любов Півень та інші.

        Кожен бажаючий став активним учасником свята, адже розваги, конкурси, майстер-класи з різних видів народного мистецтва вабили до себе, як магніт. Найголовніше, що цього святкового дня дарували нам свою творчість, свій талант - діти, бо вони наше майбутнє, наша надія, наша гордість.

        На День народження міста пройшов велопробіг по пам’ятним містам нашого рідного міста. Учасники велопробігу - це учні-спортсмени відділення дзюдо Вільнянської дитячо-юнацької спортивної школи “Колос”, де тренером є Юрій Панасенко.

      Цінителям дитячої творчості свої концертні програми презентували учні шкіл: Вільнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 (директор Валентина Малиш); Вільнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2  (директор Ірина Шпунер); Вільнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 (директор Ірина Гринько); Вільнянської гімназії «Світоч» (директор Катерина Шабаль); Новогупалівського навчально-виховного комплексу (директор - Наталія Євлампієва) ; вихованці дитячих садків: комунального дошкільного навчального закладу ясла-садок № 3 «Сонечко» (завідуюча Алла Болтаєва); комунального дошкільного навчального закладу № 5 «Казочка» (завідуюча Олександра Сердюк); комунального дошкільного навчального закладу ясла-садок № 6 «Дзвіночок» (завідуюча Олена Линник); вихованці центру дитячо-юнацького розвитку та дозвілля імені В.Гнаровської, Вільнянського центру культури та дозвілля, Вільнянської дитячої музичної школи та  шоу-балет “Форс”. Всі учасники святкового концерту отримали солодкі подарунки від Вільнянської міської ради.

      Учасниці конкурсу «Панночка-Вільняночка» продемонстрували свої найкращі концертні номери. Міський голова вручила учасницям показових номерів великих ведмедів.

    Маленьких жителів міста розважали ходулісти, скляні люди, батути та веселий паравозик, який об’їздив гарні окраїни міста. На святковій площі для діточок підготували розважальну програму з іграми та конкурсами працівники центру дитячо-юнацького розвитку та дозвілля імені В.Гнаровської.

    Історію нашого міста писали і пишуть вільнянці різних поколінь і в різні часи. Це ремісники і торгівці, козаки, робітники і селяни, воїни і партизани Другої світової війни, воїни-афганці, воїни АТО (ООС), ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, люди самих різних професій.

     До вечора пожвавлення на площі досягло межі, адже до останнього моменту організатори свята зберігали інтригу, не розголошуючи співачку, запрошену виступити на Вільнянській сцені. Оплесками зустріли співачку Натаніку, яка родом з міста Запоріжжя, але зараз проживає й записує свою творчість у місті Києві. Вогненно-руда діва своїм спопеляючим образом та незрівнянним голос підкорила сцену, а її голос надовго залишиться в пам’яті та серці.

     Привітала жителів та гостей міста Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко й закликала берегти славні традиції, звичаї та свята  нашого краю, примножувати здобутки на радість дітям та внукам, бо рідне місто - то криниця нашого родоводу, наше коріння і наше майбутнє!

     Концерт завершився  салютом, виступом театру-мініатюр “БРАВО”, де керівником є Тетяна Островська та вечором відпочинку під запальні музичні композиції. Близько опівночі втомлені, але щасливі жителі та гості міста розходилися по домівках, з вдячністю згадуючи чудове свято, організоване і проведене Вільнянською міською радою.

      Наше місто пройшло усі етапи становлення разом з ненькою Україною. Нашому рідному місту виповнилося 181 рік. Віхі життя закарбувалися в серцях и пам'яті поколінь вільнянців назавжди. Рідний Вільнянську, у тебе все ще попереду!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

Вікторія Верещага

(Відділ організаційної та кадрової роботи

виконавчого комітету Вільнянської міської ради)

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь