A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ВИЗНАЧЕНА ЦІНА ГАЗУ ДЛЯ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ У НОВОМУ ОПАЛЮВАЛЬНОМУ СЕЗОНІ

Дата: 13.10.2021 15:36
Кількість переглядів: 554

   Про укладання договорів на постачання природного газу бюджетними організаціями та установами Запорізької області розповів під час брифінгу голова облдержадміністрації Олександр Старух.

    Днями на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області ситуація з постачанням природного газу бюджетним установам області була визнана надзвичайною ситуацією. Проте на сьогодні рішення знайдено.

   На сьогодні підтверджена визначена меморандумом ціна природного газу за 1000 куб. м газу без ПДВ – 13 658,42 грн. Всього ціна газу за 1000 куб. м з ПДВ, з урахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнту, який застосовується при замовленні потужності на добу, становить 16 554 грн.

Зазначена в договорах ціна буде діяти до кінця 2022 року.

-         Ціна газу для комунальних закладів визначена. Це надає можливість бюджетним установам та організаціям області використовувати переговорну процедуру закупівлі та укласти договори на постачання природного газу в найкоротший термін. На сьогодні від керівників цих установ та голів місцевих громад залежить своєчасний початок та стале проходження опалювального сезону. Газу для всіх вистачить, в наших сховищах його достатньо. Наше головне завдання – щоб кожен заклад був з теплом, - наголосив Олександр Старух.

Довідково.

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»на виконання положень Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр., укладеного 30.09.2021 між Кабінетом Міністрів України, НАК «Нафтогаз України», Офісом Президента України, Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних владна офіційному сайті опублікувало Алгоритм дій щодо укладання договорів постачання природного газу бюджетними організаціями.

Також опубліковано безпосередньо проєкти договорів постачання природного газу та протоколу переговорів щодо закупівлі газу, які надають можливість укласти відповідні договори з дотриманням всіх вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Зазначеними документами підтверджена визначена Меморандумомціна  природного газу за 1000 куб. мгазу без ПДВ – 13 658,42 грн.

Всього ціна газу за 1000 куб. мз ПДВ, з урахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнту, який застосовується при замовленні потужності на добу, за Договоромстановить16 554,00 грн.Хочу нагадати, що на сьогодні ринкова вартість природного газу складає майже 37 000 грн за 1000 куб. м.

Зазначена в договорах ціна буде діяти до кінця 2022 року.

11.10.2021 на позачерговому засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області ситуація із постачанням природного газу бюджетним установам області була визнана надзвичайною ситуацією. Відповідний протокол № 29 розміщено на сайті облдержадміністрації.

12 жовтня поточного року Експертна комісія з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій  Державної служби України з надзвичайних ситуацій(протокол засідання             № 15/09-21) класифікувала надзвичайну ситуацію, яка виникла у зв’язку з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021/2022 років, як надзвичайну ситуацію техногенного характеру державного рівня.

Ці рішення надають можливість бюджетним установам та організаціям області використовувати переговорну процедуру закупівлі та укласти договори на постачання природного газу в найкоротший термін.

На сьогодні від керівників цих установ та голів місцевих громад залежить своєчасний початок та стале проходження опалювального сезону.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь