A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Пам’ять вічна...

Дата: 20.10.2021 09:13
Кількість переглядів: 403

 

Фото без опису

       Друга Світова війна охопила майже всі континенти, але найбільшого  лихоліття зазнала наша українська земля. Ціна тиші - мільйони полеглих солдат. Запоріжжя та Запорізьку область звільняли війська Південно-Західного фронту, які до кінця вересня 1443 року вишли до Дніпра. Бої носили жорсткий характер. Багато населених пунктів переходили із рук в руки по 2-3 рази. За час окупації з села Новотроїцьке 43 мешканці  були вигнані німецькими окупантами до фашистської Германії. 5 мешканців села бійців винищувального батальйону Пузь Б.Д., Синиця П.І., Білан П.І., Штепа О.Л., Коваленко І.А. – були по жорстокому замучені німецькими окупантами та вбитими в балці на окраїні села. 415 воїнів полягли в бою за звільнення села Новотроїцьке. 21 вересня 1943 року воїнами 60 гвардійської стрілкової дивізії село було звільнене.

       Всі ці солдати були поховані на Братській могилі. Але виявилося не всі були знайдені та перепоховані. Так у квітні 2019 року під час будівельних робіт за селом Новотроїцьке були знайдені останки радянських воїнів. Завдяки Запорізькій обласній громадській організації «Асоціація пошукових загонів Запорізької області» на чолі з Володимиром  Смердовим (голова координаційної ради та Запорізькому військовому пошуковому загону “Штурм”, Товариству з обмеженою відповідальністю «Спеціалізоване підприємство «Пошук » було проведено ексгумацію останків і нарешті  віддано шану і повагу тим людям, які  принесли мир на нашу землю.

    19 жовтня 2021 року  біля Братської могили у с.Новотроїцьке Любимівського старостинського округу Вільнянської міської територіальної громади відбулось перепоховання останків загиблих. На урочисто-жалобному мітингу були присутні Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, жителі села та учасники пошукових загонів.  Зі словами шани та вдячності до всіх присутніх звернулася староста Любимівського старостинського округу Ірина Коваленко. Панахиду по загиблим провів настоятель Свято-Володимирівського храму протоієрей В’ячеслав.

        Вшанували пам’ять хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили. І ми, і наші нащадки запам’ятаємо ці події назавжди. Пам’ять про них буде вічно жити в наших серцях.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Вікторія Верещага

(Відділ організаційної та кадрової роботи

виконавчого комітету Вільнянської міської ради)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь