Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Реформа шкільного харчування 

Дата: 28.10.2021 16:46
Кількість переглядів: 773

Фото без опису

На сьогодні питання розбудови системи здорового харчування, забезпечення їдалень (харчоблоків) закладів освіти сучасним обладнанням, що створює безпечні умови організації харчування, та приведення всіх процесів у відповідність до вимог Санітарного регламенту, актуальні і важливі.

Саме цим питанням та питанню роботи закладів освіти у умовах «червоної зони» була присвячена нарада керівників закладів освіти громади яка відбулася 28 жовтня 2021 року.

Як відомо, новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але і форми організації харчування, обладнання харчоблоків, робота з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування.

Директор комунальної установи «Центр з обслуговування, координації діяльності та розвитку освітніх закладів» Вільнянської міської ради Ганова Л.П. ознайомила присутніх з матеріалами третього регіонального форуму «Реформа шкільного харчування», який проходив у м. Дніпро, участь у роботі якого брали  голови територіальних громад та уповноважені в управлінні освітою Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Сумської, Харківської та Запорізької областей.

Захід був організований  в рамках реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі. Форум проходив за участі Першої леді Олени Зеленської та  Прем'єр-Міністра України Дениса Шмигаля.   

Міністерство охорони здоров’я вже опублікувало технологічні карти для нового шкільного меню. В технологічних картах є інформація про енергетичну цінність страв та виробів і про наявні в них алергени. Це дозволяє розрахувати, наскільки приготовлена їжа відповідає нормам. Страви можна вносити до будь-якого сезонного меню, зокрема і зимового.

Технологічні карти може використовувати будь-яка школа і їх не потрібно повторно погоджувати.

Нове меню буде обов’язкове з 1 січня 2022 року.

 

КУ "ЦЕНТР З ОБСЛУГОВУВАННЯ, КООРДИНАЦІЇ

ДІЯЛЬНОСТІ ТА РОЗВИТКУ ОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ"

ВІЛЬНЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь