A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ НА ТЕРИТОРІЇ ВІЛЬНЯНСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 10.11.2021 08:37
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

Вільнянське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області інформує про те, що з метою забезпечення благополучної стабільної епізоотичної ситуації як на території Запорізької області, так і на території нашого району з 05 листопада 2021 року  розпочалась кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Розповсюдження приманок з вакциною буде проводитись шляхом розкидання із літаків над лісовими та польовими угіддями. Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром 3см на 5см із запахом м'ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Для імунізації використовується вакцина Орісвак, виробник ТОВ «Укрветпромпостач» м. Бровари. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу

Прохання до мешканців Вільнянського району: з порозумінням відноситись до даного заходу та при виявленні приманок не брати їх руками, не переносити та не руйнувати.

Довідково: Сказ - особливо-небезпечне вірусне захворювання, спільне для людей та тварин. При захворюванні вражається центральна нервова система з ознаками поліецефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі найбільше лисиці, єнотовидні собаки, борсуки, вовки, бродячі собаки, коти. Передача вірусу людям відбувається при покусах та ослинені дикими тваринами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь