A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Міжнародний день боротьби з насильством стосовно жінок

Дата: 25.11.2021 08:10
Кількість переглядів: 495

25 листопада, у Міжнародний день боротьби з насильством стосовно жінок, Рада Європи звертає увагу на цифровий вимір насильства стосовно жінок і дівчат.

Насильство стосовно жінок, яке відбувається в реальному житті, відтворюється та посилюється за допомогою цифрових засобів. З нагоди Міжнародного дня боротьби з насильством стосовно жінок та протягом 16 днів активізму проти гендерно-зумовленого насильства Рада Європи опублікує інформацію про нові інструменти та дослідження, щоб підвищити рівень обізнаності щодо онлайн-насильства стосовно жінок та про те, як ці проблеми можуть бути вирішені в рамках Стамбульської конвенції.

Рада Європи відзначає Міжнародний день боротьби з насильством стосовно жінок проведенням таких важливих заходів:

  •  24 листопада, 16:30 - 18:30 (за київським часом). Оприлюднення Загальної рекомендації  №1 щодо цифрового виміру насильства стосовно жінок і дівчат, підготовленої Групою експертів Ради Європи з протидії насильству стосовно жінок та домашньому насильству (GREVIO).  Дивіться пряму онлайн-трансляцію цього заходу на веб-сторінці Ради Європи та на сторінці DG2 у Facebook.
  • 24 листопада:   Спільна заява Генерального секретаря Ради Європи та очільника Італійського головування у Комітеті міністрів Ради Європи
  • 24 листопада:   Спільна заява від Офісу Ради Європи в Україні, Представництва ЄС в Україні та Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки (КМЄС) в Україні.
  • 25 листопада:   Міжнародний день боротьби з насильством стосовно жінок + початок кампанії 16 днів активізму проти гендерно-зумовленого насильства
  • 25 листопада,    15:30 до 16:30 (за київським часом). Панельна дискусія до Міжнародного дня боротьби з насильством стосовно жінок, організована Комісією з гендерної рівності (GEC) та під італійським головуванням у Комітеті міністрів Ради Європи, за участю Генерального секретаря Ради Європи, Міністра рівних можливостей і сім’ї Італії та президента GREVIO. Цей захід можна побачити в прямій он-лайн трансляції на вебсторінці Комісії з гендерної рівності (GEC).
  • 26 листопада:   Випуск нового розділу про насильство стосовно жінок на веб-сторінці про вплив Європейської конвенції з прав людини
  • 7 грудня: Публікація Дослідження, що оцінює важливість Стамбульської та Будапештської конвенцій у боротьбі з насильством стосовно жінок яке відбувається в Інтернеті та за допомогою використання новітніх технологій.

Проект Ради Європи «Боротьба з насильством стосовно жінок в Україні» (#CoeCOVAW) співпрацює з українською владою та громадянським суспільством для подолання насильства стосовно жінок. #СтамбульськаКонвенціяРятуєЖиття.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь