A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Найкраща інвестиція в майбутнє - інвестиція в освіту

Дата: 02.12.2021 14:21
Кількість переглядів: 804

 

      Щоб хоча б частково вирішити проблему з дистанційним навчанням, держава почала закуповувати ноутбуки для вчителів. Кошти субвенції передбачені Державним бюджетом на 2021 рік. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про спрямування коштів для придбання ноутбуків для педагогічних працівників шкіл, які беруть участь в організації дистанційного навчання.

        Очікується, що розмір субвенції складатиме 1 млрд грн, 980 млн з яких спрямують на придбання ноутбуків для вчителів шкіл з метою організації дистанційного навчання та інших форм здобуття середньої освіти з використанням дистанційних технологій.

  Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу в школі. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами ноутбуки зможуть надаватися у користування педагогічним працівникам для належної організації уроків.

          У 2021 році на ноутбуки з державного бюджету виділили субвенцію у 980 млн грн. Ці гроші використовують на засадах співфінансування. Для придбання ноутбуків вартістю 17 118 гривень кожен Вільнянською міською територіальною громадою із місцевого бюджету було виділено 47 745 гривень. Тому наша громада отримала 11 ноутбуків, 7  - для Вільнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1  та 4 - Любимівського навчально-виховного комплексу. Ці ноутбуки допоможуть школам надавати послуги на кращому рівні. 

        2 грудня Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко разом з директором КУ “Центр з обслуговування, координації діяльності та розвитку освітніх закладів” Ларисою Гановою урочисто вручили ноутбуки Вільнянській загальноосвітній школи І-ІІІ ступенів № 1 Вільнянської міської ради, де є директором Валентина Малиш. Валентина Ананіївна передала ноутбуки вчителям, які використають їх для дистанційного або очного навчання здобувачів освіти.

             Наталя Олександрівна подякувала всьому педагогічному колективу за плідну роботу в режимі онлайн й впевнена, що всі креативні, розумні вчителі закладу на 100% справляться із сучасною новітньою технікою. Хай уроки будуть цікавими та змістовними!

 

 

Вікторія Верещага

(Відділ організаційної та кадрової роботи

виконавчого комітету Вільнянської міської ради)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь