A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Ноутбук кожному вчителю

Дата: 02.12.2021 14:26
Кількість переглядів: 820

Фото без опису

     Пандемія COVID-19 триває вже другий рік, що суттєво вплинуло на стиль життя у всьому світі. Якщо раніше в Україні дистанційно вчилися хіба окремі маленькі приватні школи, тепер це повсякденна практика в усій країні.

      Раптовий перехід на дистанційку через пандемію COVID-19 вплинув і на якість освіти. Щонайменше для 55% шкіл віддалене навчання стало проблемою, бо вчителі ніколи раніше викладали через екран. Їм довелося самотужки розбиратися в нових форматах навчання: налаштовувати Zoom, Kahoot, Google Classroom та ще купу інших платформ.

      Однак навіть якщо вчитель знав, що робити, у нього могло просто не бути для цього умов. Щоб навчати дітей віддалено, потрібні щонайменше ноутбук та інтернет. Водночас майже 2/3 освітян і учнів не мали необхідного обладнання вдома, а 1/2 вказали на повільний інтернет. Вести уроки із пустого кабінету в школі — для багатьох теж не варіант. Адже 40% шкіл, переважно розташованих у селах або малих містах, не мають доступу до швидкісного інтернету. Щоб хоча б частково вирішити проблему з дистанційним навчанням, держава почала закуповувати ноутбуки для вчителів. Кошти субвенції передбачені Державним бюджетом на 2021 рік. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про спрямування коштів для придбання ноутбуків для педагогічних працівників шкіл, які беруть участь в організації дистанційного навчання.

       Любимівський навчально-виховний комплекс Вільнянської міської ради 2 грудня, символічно у свій День народження - 57 років навчальному закладу, отримав 4 ноутбуки у рамках національної програми  "Ноутбук кожному вчителю". Комп'ютери вручили Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко та директорка КУ “Центр з обслуговування, координації діяльності та розвитку освітніх закладів” Лариса Ганова. Ще один подарунок чекав на школу з вересня - це футбольний м’яч для занять спортом, бо футбольна команда Любимівського НВК брала участь у заходах до Дня міста Вільнянську й показала не погані результати.

            Директорка Любимівського НВК Анжела Остапенко подякувала за співфінансування й таку сучасну новітню техніку Вільнянському міському голові та всьому депутатському корпусу.

 

Вікторія Верещага

(Відділ організаційної та кадрової роботи

виконавчого комітету Вільнянської міської ради)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь