A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

З Міжнародним Днем волонтера! Робімо добрі справи!

Дата: 05.12.2021 09:12
Кількість переглядів: 615

Фото без опису

5 грудня у всьому світі відзначають міжнародний День волонтера — International Volunteer Day. Офіційна назва цього дня — Міжнародний день добровольців в ім'я економічного та соціального розвитку.

Волонтерський рух — благодійна діяльність, яку здійснюють люди без заробітної плати, без просування по службі, а заради добробуту та процвітання спільнот і суспільства в цілому. День волонтера було засновано ще у 1985 року з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. У сучасній Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

Найбільш потужний сплеск українського волонтерства відбувся у 2014 році, саме революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерського руху в нинішній Україні. Люди жертвували усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям. Величезний тягар турбот винесли на собі волонтери у війні з російським окупантом. Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували вареники та борщові набори. Серед таких у громаді громадська ініціатива «ЛЕВ» - Ліга етнічних вільнянців, де волонтерами є Роман Лісогор, Костянтин Білобородов, Галина Руденко, Катерина Шабаль, Олександр Морозов та інші. Дякуємо вам, що свої сили та час витрачаєте на допомогу іншим, сил, здоровя, наснаги вам у Ваших добрих справах. Зі святом!

Сучасна історія боротьби за незалежність України доводить усім, що волонтерство – це стовідсотково покликання, прагнення щирої і високодуховної людини зробити світ кращим, допомогти кожному, хто потребує захисту і підтримки. Це потужний громадський рух, неймовірний імпульс високого добра, найшляхетніша людська діяльність. Завдяки праці волонтерів зла стає менше в світі, хворі, самотні, незахищені люди отримують опіку і тепло добрих сердець. Дуже суттєво волонтери-підприємці громади допомагають в боротьбі з пандемією COVID-19 КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня» Вільнянської міської ради. Підвозять кисень, ремонтують відділення, допомагають з продуктами харчування та з іншими потребами. Щира подяка та привітання зі святом Михайлу та Олексію Пушнякам, Любов Пароновій, Володимиру Вельчеву, Петру та Сергію Кондюровим, Артему та Віктору Пилипенкам, Олександру Карпенку, Олександру Сердюку, Михайлу Фокіну.

Волонтери не тільки справляються з складними проблемами, пов’язаними з пандемією, але й одночасно реагують на місцеві кризові ситуації. Вони щодня докладають зусилля, аби робити цей світ кращим, світлим і добрим!

У Міжнародний день волонтерів Вільнянська міська рада висловлює подяку всім волонтерам за вашу відкритість, щирість, людяність та добрі серця. Ми пишаємося вами!

Нехай часу та сил вистачає на все заплановане та намічене. Нехай ваші дії завжди закінчуються особистою перемогою. Дійте завжди, дійте у будь-якій ситуації, незважаючи ні на що, незважаючи ні на які обставини. Нехай ваша місія завжди буде здійснена, а ваші дії будуть оцінені. Творіть добро і нехай воно повернеться вам сторицею! З Міжнародним днем волонтера усіх причетних!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь