A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

День Соборності у Вільнянській міській територіальній громаді

Дата: 21.01.2022 18:13
Кількість переглядів: 441

Фото без опису

       З нагоди Дня Соборності України, у школах громади проведено урочисті мітинги, на які завітала міський голова Наталя Мусієнко разом з громадською організацією “Вільнянська районна спілка воїнів АТО (ООС)” та вручили бібліотекам шкіл та  КУ "Вільнянській централізованій бібліотечній системі" Вільнянської міської ради книгу “Люди з великим серцем”. Загалом ця книга присвячена волонтерському руху в Запорізькому краї та волонтерам, які в найтяжчі для нашої держави часи підставили своє плече Збройним Силам України. Ці люди дуже швидко реагували на всі запити наших військових, завдяки чому і було збережено дуже багато життів. Всі наші школи громади брали участь у волонтерстві: збирали продукти, пакували теплі речі, писали листи, малюнки - все це рятувало й підтримувало наших бійців на Сході України. Тобто це книга-покажчик систематизує всю інформацію, яка була видана за період 2014-2020 років. Завершується вона додатком, у якому подається інформація про державні і недержавні загальноукраїнські нагороди, якими відзначені запорізькі волонтери АТО (ООС) та список фільмів про їхню діяльність.

            Голова спілки Сергій Сіненко та його заступник Віктор Кравченко вручили школам ще одну важливу книгу “І майорить над ними прапор”- це розповіді про офіцерів-запоріжців. У цій збірці можна прочитати про нашого земляка - Олександра Романенка.

         Міський голова привітала усі школи громади з прийдешнім святом - Днем Соборності України та побажала міцного здоров’я, твердого духу, незламної гідності, самоповаги, порозуміння й глибокої віри у гідне майбутнє рідної Батьківщини.

        Також з нагоди свята й з робочим візитом завітав до Вільнянської міської територіальної громади голова Запорізької районної державної адміністрації Олег Буряк. Урочисто керівники поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка, до закладеного фундаменту Меморіалу воїнам, які брали участь у війні на Сході України, віддали свої життя за свободу рідної землі та до меморіальної дошки Дмитра Фурдика біля загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2 Вільнянської міської ради.

            Олег Миколайович завітав й на свято Соборності у загальноосвітній школі I-III ступенів № 2 Вільнянської міської ради та оглянув оснащені класи школи (комп’ютерний, історії, математики, початкові,  ресурсну кімнату,  кабінет психолога).

          Також Олег Буряк завітав до КДНЗ ясла-садок “Казочка” Вільнянської міської ради з метою допомоги у створенні та оснащенні кімнати протипожежної безпеки. Така ж кімната планується й у ЗОШ № 2 Вільнянської міської ради. Кімнати протипожежної безпеки плануються з метою збереження життя та здоров’я дітей, навчання їх діям в разі виникнення надзвичайних ситуацій, доведення до дітей інформацій про небезпеку та шляхів її уникнення, подальшої безпечної життєдіяльності дитини в суспільстві.

           Олег Миколайович оглянув садочок та був задоволений його кімнатами та оснащенням. Також на зустрічі були присутні начальник 18 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС в Запорізькій області Сергій Мороз та головний інспектор відділу запобігання НС ЗРУ ГУ ДСНС України в Запорізькій області Руслан Шпак, які розповіли про важливість таких кімнат у закладах освіти. Тож кімнати протипожежної безпеки плануються у подальшому  на базі усіх загальноосвітніх та дошкільних закладів освіти на території Вільнянської міської територіальної громади.

            День Соборності у Вільнянській міській територіальній громаді пройшов корисно, урочисто та навіть з хлібом та сіллю на рушнику!

 

Вікторія Верещага (Відділ організаційної та кадрової роботи

виконавчого комітету Вільнянської міської ради)

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь