A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Засідання комісії ТЕБ та НС, питання та їх вирішення

Дата: 04.02.2022 15:37
Кількість переглядів: 319

Фото без опису

 

      Під час засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та  надзвичайних ситуацій, яке відбулось 4 лютого під керівництвом міського голови Наталі Мусієнко, обговорено питання щодо ходу вакцинальної компанії у громаді та рівня захворюваності у закладах освіти.

   Головна лікарка КНП "Вільнянський центр первинної медико-санітарної допомоги" Олена Демченко розповіла про стан протидії коронавірусу у громаді. Вона зазначила, що з 1 січня на COVID-19 захворіли 197 чоловік, 16 з них госпіталізовані. У громаді спостерігалось незначне покращення епідемічної ситуації та зниження кількості заражених COVID-19 лише на початку року. Наразі рівень розповсюдження хвороби збільшується. Вільнянська міська територіальна громада вакцинована на 79,7%.  Олена Олексіївна зазначила, що вакцинальна компанія  проти COVID-19 продовжується, всі вакцини у районній лікарні є в наявності, тому всі бажаючі можуть прийти до пунктів щеплень та пройти вакцинацію. Нагадаємо, що у Вільнянській міській територіальній громаді три пункти щеплення. 1 мобільна група виїздить по Запорізькому району з метою вакцинації населення.

      Наразі лікарня повністю готова і забезпечена киснем, за потреби, будуть розгорнуті додаткові ліжка. Олена Демченко проінформувала про бустерну та додаткову дози вакцини. Бустерна доза вакцини проти коронавірусу потрібна для посилення її ефективності, а додаткова — для убезпечення хворих, оскільки дві дози можуть не дати належного захисту. Всього бустерною дозою вакциновано з 06.01.2022р. – 13  чоловік, додатковою – 2 чоловік.

      Суттєво збільшилась захворюваність дітей: майже кожен 3 захворілий – дитина. З 7 лютого така ситуація серед закладів освіти громади: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 та гімназія “Світоч” навчаються очно;  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 - змішана форма навчання;  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3, Любимівський та Новогупалівський НВК - дистанційна форма навчання; КЗ "Центр дитячо-юнацького розвитку та дозвілля імені В. Гнаровської - змішана форма навчання.

       Наталя Олександрівна зазначила, що знову необхідно забезпечити доступність щеплення для населення, організувати виїзди бригади медиків у сільську місцевість для масового щеплення місцевих жителів старостинських округів громади. Потрібно пришвидшити темпи вакцинації, щоб не отримати знову велике зростання кількості хворих.

      З протоколом засідання комісії можна буде ознайомитися на сайті Вільнянської міської ради.

 

Вікторія Верещага (Відділ організаційної та кадрової роботи

виконавчого комітету Вільнянської міської ради)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь