A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

“МОСТИ. ЛЮДИ” - ТІ, ХТО БУДУЄ ТА ДЛЯ КОГО БУДУЮТЬСЯ ЗАПОРІЗЬКІ МОСТИ

Дата: 07.02.2022 16:06
Кількість переглядів: 242

Фото без опису

     Про тих, хто доклав зусиль до довгоочікуваного завершення зведення верхової частини вантового мосту, говорили у третьому блоці великого діалогу “Велике будівництво. Мости”. До обговорення долучились члени українсько-турецької команди будівельників запорізьких мостових переходів.
    Очільник Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух мав нагоду подякувати великому дружньому колективу будівельників, зокрема, представникам Служби автодоріг в Запорізькій області, підрядника турецької компанії “Онур”, команди плавкрану-гіганта “Захарій” за такий довгоочікуваний для всього Запоріжжя інфраструктурний  об'єкт. 
     Капітан легендарного крану “Захарій” Сергій Салагар розповів про підготовку до робіт на такому масштабному об'єкті,  адже довелось провести посилення корпусу та заміну стріли спеціально для транспортування багатотонних секцій мосту, про труднощі маневрування по Дніпру,  проходження запорізьких порогів для виконання унікальних робіт. Це стало неймовірними випробуваннями для всієї команди “Захарія”.
      Своїми враженнями про роботу на висоті  до 150 м поділився один з монтажників-висотників  будівельної команди мостових переходів, інженер-будівельник Віктор Назаров.
        Про приємні враженнями від роботи інтернаціональної команди розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг Олександр Горбань. Для високої мети не було перепон: ні мовний бар'єр, ні культурні відмінності не стали перешкодами на шляху до порозуміння та злагодженої реалізації флагманського  проєкту президентської програми “Велике будівництво”.  Інтернаціональна команда, яка складалась з понад півтисячі будівельників,  18 місяців працювала у форматі 24 на 7. Підрядники обіцяли впоратися за 4 роки, але в результаті зробили це всього за 2 роки. Нагадаємо, що пілон запорізького вантового мосту - найвищий в Україні і восьмий в Європі. Його висота складає 150,5 метрів - це як хмарочос у 50 поверхів.
      Запорізькі мости мають перспективу стати туристичною локацією, і вже сьогодні стали  улюбленим місцем багатьох запорожців. Вже у перші тижні його експуатації з ним пов’язали не лише історію об’єднання двох берегів, а й об’єднання двох людських доль. Так, у соціальних мережах з’явилось відео, на якому хлопець зробив пропозицію своїй дівчині прямо на новозбудованих мостах. 
      Оскільки повне завершення будівництва планується до Дня незалежності України, у Запоріжжі радо чекатимуть на всіх тих, хто доклав зусиль до створення та завершення мостових переходів через Дніпро.

 Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь