A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Запорізька облрада координує роботу з підвищення рівня безпеки в громадах

Дата: 11.02.2022 09:16
Кількість переглядів: 279

 

Фото без опису

На території окремих громад Запорізької області працює система «Безпечне місто». Запорізька обласна рада разом із запорізьким підрозділом Національної поліції планує масштабувати цей досвід і розробити регіональний проєкт під умовною назвою «Безпечна громада Запорізької області».

10 лютого під час ZOOM-конференції за участі заступника міського голови Віктора Плахоті та головного спеціаліста з цивільного захисту Дмитра Власенка обговорювались організаційні і технічні питання запровадження такої системи.

Як пояснив начальник управління кримінального аналізу ГУНП в Запорізькій області Максим Кагітін, наявність камер відеоспостереження на всіх територіях області дозволила б оперативніше відслідковувати автомобілі чи правопорушників, що значно скорочувало б час на розкриття злочинів. Для цього необхідно не просто встановити камери на територіях, а й об’єднати їх в одну мережу. За словами Максима Кагітіна, сьогодні розробляється проєкт «Безпечна країна», тож Запорізька область мала б готуватись до участі в ньому заздалегідь.

Представники IT-відділів міст і ОТГ Запорізької області ставили слушні запитання щодо ресурсного забезпечення проєкту. Адже, за словами заступника селищного голови Кам`янської громади Юрія Залати, камера з високою розподільною здатністю коштує близько 40 тис грн, і придбання і монтаж хоча б десяти таких пристроїв не всім громадам по кишені.    

-Ми всі дбаємо про безпеку як у конкретній громаді, так і на території всієї Запорізької області. Тому повинні синхронізувати дії як між собою, так і з Нацполіцією, щоб звести кількість злочинів і ДТП до мінімуму, - зазначила перший заступник голови Запорізької обласної ради Людмила Любім. Вона підтримала пропозицію громад створити робочу групу, яка б взяла на себе вирішення технічних і організаційних проблем. Питання про створення робочої групи буде винесено на найближче засідання координаційно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування та регіонального розвитку при голові Запорізької обласної ради. Поки що громади повинні визначити кандидатури тих, хто готовий працювати в складі робочої групи.

 

 

Вікторія Верещага (Відділ організаційної та кадрової роботи

виконавчого комітету Вільнянської міської ради)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь