A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 09:17
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

     Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата приурочена до роковин виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році.

     Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента Кучми на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

          До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виводу військ з Афганістану сьогодні, 15 лютого 2022 року о 10.00, відбудуться урочистості на Меморіалі Слави та концертна програма у КУ “Вільнянський центр культури та дозвілля” Вільнянської міської ради.

         Схилимо голови перед тими, хто пролив свою кров заради забезпечення миру. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, хто не повернувся. Спасибі вам, шановні учасники бойових дій, за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність.

 

Довідково:

   Афганська війна (1979-1989) була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу та стала однією з вагомих причин його краху. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війну програли, а через два роки не стало й імперії.

   За десять років неоголошеної війни на поле бою було відправлено більше 160 тисяч українців — кожен 4-й з 600-тисячної армії. За статистикою всього у війні загинуло близько 15 тисяч вояків, з них майже 4 тисячі - українці. 72 українців зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей - сиротами. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, з них 6 тисяч залишилися інвалідами. Це ціна, яку заплатила Україна.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь