A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

"Афганістан болить в моїй душі..."

Дата: 15.02.2022 15:20
Кількість переглядів: 420

Фото без опису

      15 лютого 2022 року о 10-00 біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам на Меморіалі Слави відбувся мітинг, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ій річниці виводу військ з Республіки Афганістан «Ціна чужої війни». Воїни-інтернаціоналісти, жителі міста Вільнянська зібралися на почесному місці, щоб вшанувати пам'ять усім солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов‘язок у горах Афганістану, пустелях Іраку, при врегулюванні конфлікту в Югославії, Чехії, на Кубі та в інших «гарячих» точках світу. Тридцять три роки тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. Адже15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Пам'ять про ті події увічнена не тільки в обелісках і пам'ятниках, вона живе в наших серцях.

      На мітингу був присутній заступник голови Запорізької районної ради Гриценко Віталій Володимирович; з промовами до присутніх звернулися: Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко,  настоятель свято-Володимирського собору протоієрей В’ячеслав, ветеран війни  в Афганістані Володимир Борсук, представник громадської організації "Вільнянська районна організація ветеранів і інвалідів бойових дій в Афганістані та в інших локальних війнах" Юрій Єфіменко. За вірність військовій присязі, мужність і патріотизм, стійкість та витримку під час виконання інтернаціонального обов’язку Розпорядженням Вільнянського міського голови № 16 від 14 лютого 2022 року недержавними нагородами Нагрудний знак «Гідність та честь Афгану» нагороджено: Стацького Віктора Миколайовича та Несвата Сергія Володимировича.

     Пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів була вшанована хвилиною мовчання, до пам’ятника керівниками міста, жителями, ветеранами-афганцями покладені квіти.

     Ведуча Анна Півоварова побажала воїнам-інтернаціоналістам та всім присутнім здоров’я, сімейного добробуту, душевного спокою, злагоди та миру у нашому великому домі – Україні. 

           Цього ж дня об 11-00 в комунальній установі «Вільнянський центр культури та дозвілля» Вільнянської міської ради відбувся концерт для воїнів-інтернаціоналістів за участю колективів художньої самодіяльності міста: клубу бально-спортивного танцю «Freedom» (керівник Олексій Кочкарьов), солістів Людмили Ясинської, Владислава Ясинського, Тетяни Охріменко; учнів КЗ «Вільнянська дитяча музична школа» Поліни Братішко та Дениса Крупського; солістів дитячого вокального ансамблю «Каприз» Микити Дроздова, Аріни Надозірної, Єлизавети Бондар, Аліни Денисенко, вокального ансамблю «Віночок» Анни Півоварової (керівник Тетяна Охріменко).  

       Свої найкращі пісні про Афганістан воїнам-інтернаціоналістам подарував виконавець воєнно-патріотичних пісень, Лауреат Всеукраїнських та міжнародних фестивалів та конкурсів афганської пісні Петро Бондарєв. Наприкінці концерту всіх присутніх ветеранів-афганців запросили на сцену і разом з учасниками програми була виконана заключна пісня «Віват, шураві».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь