A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Війна. Загублений хлопчик. Щасливий кінець...

Дата: 09.03.2022 11:30
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

      

      Найстрашніше, що може переживати мати, – це почуття, коли вона не знає, де її дитина і що з нею. На жаль, під час війни такі ситуації неминучі. Росіяни порушують усі міжнародні права людини і закони Божі, вбивають мирних жителів та не дають можливості врятувати дітей. У круговерті цього жаху багато діток губляться. Так і наша історія про хлопчика з Волновахи, який загубився під час укриття в період обстрілів міста Волновахи Донецької області.

     Війна може розлучати батьків і дітей, ставити сім’ї у кризові ситуації. Волонтери роблять все, щоб допомогти. Жителька міста Вільнянська Анна за проханням друзів із Залізничної станції приютила у себе вдома хлопчика Сергія 7 років, якого врятували та вивезли представники Збройних Сил України з під обстрілів у місті Волноваха. Хлопчик був дуже наляканий, у його портфелі Анна знайшла інсулінові шприци, що говорили про одне - у Сергія цукровий діабет. Підключили волонтерів не тільки Вільнянську, а й області, щоб знайти ліки та обстежити хлопця. Вільнянці дуже швидко зібрали й іграшки, й одяг для хлопчика.

    6 днів війни хлопчик перебував у тихому місті Вільнянську, де не стріляють. Так Сергій запам’ятав це наше місто. Бо від вибухів, які він чув та бачив у місті Волноваха, хлопчик був наляканий та кричав, й тільки сховавшись під купою одягу, йому ставало спокійніше, наче в укритті. Анна всі ці дні доглядала хлопчика, колола інсулін, годувала та одягала, створила йому умови, в яких Сергій почувався безпечно. І ось нарешті знайшлися батьки Сергія - мама Катерина та батько Сергій. Як з'ясувалося, під час обстрілів, ховаючиь в укритті, вони загубилися, бо батько збирав речі, мати була з дітьми. А Сергійко, злякавшись вибухів, розгубився і побіг за сусідами. Так він і опинився у місті Вільнянську.

      За допомогою служби у справах дітей, жительки міста Анни, хлопчика 9 березня передали щасливим батькам. Дякуємо Анні, яка врятувала дитину й надала йому притулок, будучи йому ці всі дні сім’єю. Щаслива родина поїхала до міста Синельникове, до своїх родичів й обіцяла відвідати наше місто Вільнянськ після закінчення страшного хаосу війни. Місто Волноваха під обстрілами, там залишилася їх домівка, майно та всі родичі, знайомі, друзі, яких вони з надією розшукують.

Вікторія Верещага

(головний спеціаліст внутрішньої та інформаційної політики)

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь