A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Гайд для громади

Дата: 10.03.2022 11:08
Кількість переглядів: 421

Фото без опису

Шановні мешканці громади!

     Пам’ятайте, навчальних тривог зараз немає. Коли чуєте сирени, то йдіть до найближчих укриттів і перебувайте там. Тримайте з собою напоготові рюкзаки із запасами води, їжі та теплими речами. Не залишайте укриття, поки не отримаєте інформацію з офіційних джерел про те, що небезпека минула.

     Якщо сирена мовчить, то це ще не означає, що можна повертатися до домівок. Чекайте на офіційні повідомлення! Комендантська година у громаді діє з сьомої години вечора до шостої години ранку! Не виходьте на вулицю у цей час. Це дуже небезпечно! Залишайтесь вдома та збережіть собі життя!

        В багатоповерхових будинках краще знаходитися на нижньому поверсі. Якщо буде пряме влучання в сходову клітку, то подальша самостійна евакуація з верхніх поверхів буде неможлива. Якщо в вашому будинку поздовжні несучі стіни і їх кілкість більше трьох, то найкращий варіант - облаштувати укриття між двома внутрішніми несучими стінами. Ні в якому разі не варто розміщатися в кімнатах із зовнішніми стінами та вікнами. Якщо у вас в квартирі лише дві стіни, то в такому випадку використовуйте санвузол, якщо стіни санвузла зроблені з гіпсокртону або інших лекгих матеріалів, спробуйте їх укріпити - шафа з одягом або щось подібне зможе затримати уламки. Сталева або чугунна ванна теж стане додатковим укриттям. Мешканці верхніх поверхів повинні пам‘ятати про можливість пробиття конструкцій даху.

       Ще раз про освітлення, одразу після заходу сонця ми вимикаємо зовнішнє освітлення. Це - заплановане світломаскування, спрямоване на збереження вашої безпеки. Просимо усіх містян долучатися. Зашторюйте вікна, вимикайте світло в будинках та навколо них. У місті має бути темно! Давайте разом зробимо наші вулиці непомітними для ворога.

   

 

За інформацією ДСНС

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь