A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

«Тривожна полиця»: книжки, які додають впевненості під час війни

Дата: 28.03.2022 10:55
Кількість переглядів: 254

 

Без паніки! Як вижити, боротися й перемогти під час бойових дій: Порадник для цивільного населення

– Укл. Олександр Дєдик, Михайло Слободянюк і Олег Фешовець; проілюстр. Дзвенислава Подляшецька. — Львів: Видавництво «Астролябія», 2018.

«Найважливішу частину роботи виконають, очевидно, Збройні сили України й дипломатія. Ваша справа – вижити й, в міру сил, полегшити їм роботу. А це вже дуже багато», – говориться в кінці цього видання, але ці слова могли би стати і преамбулою. Книжка містить інформацію, яка допоможе вам вижити та дає практичні поради щодо того, як підготуватися до небезпечної ситуації. Вона озрахована на цивільне населення міст, тому найкраще підійде мешканцям великих українських мегаполісів, які постали перед загрозою вторгнення.

Тут є інформація про дії під час обстрілів та бомбардувань, про «тривожну валізку» і аптечку, вихід із зони бойових дій, але це не просто посібник, а повноцінна книжка із великими обсягами тексту, який містить багато детальної інформації. Це своєрідний підручник з виживання, в якому більш ніж сто сторінок. Тут ви дізнаєтеся не лише про всі обов’язкові нюанси, про які варто згадати у подібних виданнях, але й, наприклад, про те, як шукати та здобувати воду, де можна поповнити її запаси й скільки рідини вам потрібно для добової норми. Не менш важливий розділ і про запас їжі. Зокрема у ньому можна дізнатися про те, які продукти мають довгий термін зберігання, вичитати рецепти самостійного приготування м’ясної чи рибної консерви, а також визначити добову норму споживання харчів.

Не обійшли своєю увагою автори і теми облаштування та експлуатації укриттів, самозахисту й організації спротиву, а також ефективних і безпечних способів пересування.

Ця книжка, на теперішній момент, – одне з найкращих джерел практичних рекомендацій саме для цивільного населення. У ній чимало схем, малюнків, фотографії та іншого ілюстративного матеріалу, що допомагає краще розуміти викладені тексти. Автори не полінувалися доповнити розділи й показовими історичними прикладами з війн XX століття, які також працюють на поглиблення та засвоєння матеріалу.

 

Вільнянська Централізована Бібліотечна Система


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь