A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ПАМ'ЯТАЄМО!

Дата: 31.03.2022 11:10
Кількість переглядів: 351

 

Фото без опису

      Володимир Капралов народився 1981 року в місті Вільнянську на Запоріжжі, у робітничій родині Людмили Миколаївни та Василя Васильовича Капралових. Закінчив загальноосвітню школу № 3, потім навчався у Вільнянському професійно-технічному училищі, де здобув спеціальності маляра-штукатура та зварювальника. Працював на підприємствах ТОВ НВП «РІСТ», «Агрошляхбуд», молокозаводі, ТСЦ «Простор». До війни працював будівельником.

       Під час російської збройної агресії проти України у серпні 2015 року призваний за мобілізацією як доброволець. Виконував завдання на території проведення антитерористичної операції у складі 37-го окремого мотопіхотного батальйону «Запоріжжя». У лютому 2017 підписав контракт на військову службу в 92 ОМБр.

       Старший солдат, гранатометник 92-ї окремої механізованої бригади, в/ч А0501, с. Клугино-Башкирівка, Харківська область.

12 березня 2017 року внаслідок мінометного обстрілу поблизу м. Мар'їнка на Донеччині дістав численні осколкові поранення голови, тулуба та кінцівок, закривши собою двох побратимів. Перебував у стані коми в Обласній клінічній лікарні ім. Мечникова у Дніпрі. 9 годин тривала операція з видалення осколків, ще понад два тижні Володимир боровся за життя, але 31 березня його серце зупинилося.

      П'яті роковини з дня смерті захисника. Пам'ятаємо, любимо, шануємо!

     Похований 2 квітня на Павлівському кладовищі Вільнянська.

        Мати померла навесні 2016 року, залишилися батько, сестра Ольга, син Олександр 2008 р.н.

Нагороди та звання

     Указом Президента України від 2 вересня 2017 року № 259/2017, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

     Розпорядженням голови обласної ради від 27 листопада 2017 року № 514-н нагороджений відзнакою Запорізької обласної ради — орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеню (посмертно).

    Рішенням виконавчого комітету Вільнянської міської ради від 14 вересня 2017 року № 106 присвоєне звання «Почесний громадянин міста Вільнянська» (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь