Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Освітній процес у громаді 2022-2023 р.р.

Дата: 06.07.2022 13:33
Кількість переглядів: 438

Фото без опису

 

        Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 року № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні» навчання в закладах загальної середньої освіти розпочнеться в День знань - 1 вересня. Освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року.

     Організація освітнього процесу залежить від безпекової ситуації в населеному пункті. Структура і тривалість навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною (вченою) радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою закладу.

         Освітній процес в очному режимі запроваджується в будівлях закладу освіти тільки в межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу в разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення. Якщо потужності споруд цивільного захисту є недостатніми для укриття всіх учасників освітнього процесу, то освітній процес може бути організований шляхом розподілу навчального часу в межах годин (змін) упродовж дня, годин (змін) і днів упродовж тижня, годин (змін), днів та тижнів упродовж місяця або семестру тощо.

        Організація освітнього процесу в дистанційному режимі у закладах освіти на території ведення бойових дій запроваджується розпорядженням засновника закладу освіти.

      Також можливим є організація освітнього процесу за змішаною формою, що поєднує очний і дистанційний режими. Таке поєднання можливе, наприклад, для різного виду занять, наприклад, практичні, лабораторні заняття проводяться в очному режимі, лекційні - в дистанційному. При цьому освітній процес у початковій школі бажано проводити в очному режимі, враховуючи необхідність соціалізації дітей.

       Форма організації освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року в залежності від безпекової ситуації тощо.

          При організації освітнього процесу в очному або змішаному режимі слід забезпечити безумовне переривання освітнього процесу, що здійснюється в будівлі, приміщенні закладу освіти, у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших сигналів оповіщення. Учасники освітнього процесу повинні організовано прослідувати до споруд цивільного захисту і перебувати в них до скасування тривоги. За можливості, продовжити освітній процес в укритті, а після відбою тривоги повернутися до приміщення закладу освіти, організувавши освітній процес з урахуванням необхідного корегування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь