Вільнянська міська територіальна громада
Запорізька область

Підготовка житлово-комунального господарства Вільнянської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2022–2023 років.

Дата: 15.08.2022 10:53
Кількість переглядів: 374

Фото без опису

 

      Розглянувши інформацію керівників підприємств, установ, організацій, закладів Вільнянської міської територіальної громади про хід виконання заходів по підготовці до осінньо - зимового періоду 2022 –2023 років, виконавчий комітет Вільнянської міської ради зазначає, що станом на 15.08.2022р. року з підготовки теплового господарства ОВУЖКГ були повністю виконані наступні заходи:

- опресовка теплових мереж;

- очистка поверхонь нагріву котлів;

- ремонт обмуровок котлів ДКВР-10/13;

- опосвідчення 4 котлів НІІСТУ-5 та 1котла ДКВР 10/13;

- відповідальними особами в Інспекціях пройдена чергова перевірка знань Правил ТЕ ТВУ і М;

- проведена Держповірка лічильників газу та коректорів лічильників газу

котелень №1, 5;

- проведений поточний ремонт засобів вимірювальної техніки котелень(манометри, термометри та ін..) та проведена їх держповірка;

- проведений поточний ремонт водогрійних блоків котельні школи-інтернат;

- проведена держповірка 2 лічильників електроенергії котельні 1 від 2 джерел живлення;

Частина робіт знаходяться на завершальній стадії (близько 70%) виконання:

- ремонт або заміна запірної арматури мереж та котельних;

- ревізія та ремонт насосів котельних;

- перевірка заземлення та опору ізоляції силового обладнання котельних

- поточний ремонт силового обладнання котельних;

- капітальний ремонт 2-х електродвигунів.

Комунальним підприємством «Вільнянський міськкомунгосп Запорізької області» виконано роботи з підготовки до роботи в осінньо - зимовий період 2022 –2023 років , а саме:

- ремонт дахів житлових будинків;

- профілактичні роботи систем водовідведення дощових опадів житлових будинків;

- ремонт та профілактичні роботи вводно-розподільчих пристроїв внутрішньо будинкових мереж;

- ремонт вентиляційних оголовків на покрівлях житлових будинків;

- утеплення трубопроводів теплопостачання та водопостачання в підвалах та під’їздах житлових будинків;

- ремонт дверей в під’їзди, підвали та теплові вузли, підвали житлових будинків;

- промивка та прочистка зовнішніх вводів каналізаційних мереж житлових будинків;

- ремонт водопровідних та каналізаційних мереж житлових будинків по

- встановлено скло у вікнах під’їздів у житлових;

- ведуться роботи по перевірці ефективності роботи вентиляційних каналів, виконано біля 30 %;

- виконано роботи по дератизації, ведуться роботи по дезінсекції підвальних приміщень житлових будинків;

- заготовлено посипний матеріал (відсів) на всі будинки.

Закладами освіти, які опалюються вугіллям, придбано вугілля: Вільнянська загальноосвітня школа I-III ступенів №1 Вільнянської міської ради - 23т (51%), Центр дитячо-юнацького розвитку та дозвілля імені В.Гнаровської Вільнянської міської ради - 41т (75%), Любимівським навчально-виховним комплексом Вільнянської міської ради вдруге оголошено про проведення спрощеної процедури закупівлі вугілля.

Проведено поточний ремонт приміщень: Вільнянської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 Вільнянської міської ради та Центру дитячо-юнацького розвитку та дозвілля імені В.Гнаровської Вільнянської міської ради.

У закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Вільнянської міської ради проведено перевірку наявності кола між заземлителями і заземленими елементами. Закладами ведуться підготовчі роботи для отримання актів готовності до роботи в осінньо- зимового періоду 2022/2023 року в Держенергонагляді Запорізької області.

КНП "Вільнянська багатопрофільна лікарня "Вільнянської міської ради було вжиті заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий періоду 2022-2023 :

- профілактичні та ремонтні роботи модульної котельні;

- технічне обслуговування газових мереж;

- повірка газового лічильника модульної котельні;

- при повірці виявлено метрологічна невідповідність лічильника, проведено ремонт;

Також, за рахунок коштів підприємства виконано роботи:

- проведено випробування пожежного гідранту ;

- оновлено маркування кришок колодязів теплопостачання, водопостачання та водовідведення;

- частково змінено труби системи водовідведення у підвальному підпіллі дитячого відділення ;

- проведена ревізія запірної арматури в теплових колодязях;

- в тепловому колодязі №4 змінено труби та запірну;

- закуплено матеріали для ремонту системи опалення будівлі пральні

( для перенесення труб подавального напрямку системи теплопостачання з горища в приміщення та підключити дві батареї опалення в дезкамері).

Ведуться роботи в ТК-1, а саме ревізія запірної арматури та відновлення трубопроводу для альтернативи по підключенню системи опалення до місцевих мереж в разі відсутності постачання газу.

КНП «Вільнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» - укладено договори на технічне обслуговування газової мережі будівлі бухгалтерії за адресою: м. Вільнянськ, пров. Гнаровської, 9б, та на технічне обслуговування обладнання топкової за адресою: м. Вільнянськ, пров. Гнаровської, 9б. Виділені кошти на установлення лічильника обліку води та перевірку протипожежного стану димового та вентиляційного каналів топкової будівлі бухгалтерії. Також виділені кошти на виконання робіт по профілактиці пічного опалення у ФАП с. Новогупалівка (очистка димоходу, заміна цегли у печі).

На виконання комплексу заходів по підготовці житлово-комунального господарства Вільнянської міської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років, на території Любимівського старостинського округу було проведено наступну роботу:

- укладено договір на виконання робіт та послуг по поточному ремонту та сервісному обслуговуванню ВОГ (вузла обліку газу) та приладів безпеки системи газопостачання опалювальної адміністративної будівлі;

- укладено договір з АТ «Запоріжгаз» на опломбування вхідної засувки та зняття лічильнику газу для проходження державної повірки.

По Новогупалівському старостинському окрузі вжиті наступні заходи з підготовки обє’ктів житлово-комунального господарства та паливно-енеретичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022-2023 року:

- підготовлено котельню, обладнання та теплову мережу до опалювального сезону. Забезпечено проведення профілактичних, діагностичних, ремонтних робіт , проведено навчання спеціалістів;

- проводиться процес укладання договору по забезпеченню твердим паливом (вугіллям) для опалення адмінбудівлі

- здійснено ремонтні роботи внутрішніх систем центрального опалення, холодного водопостачання та водовідведеня, покрівель, а також ремонт дверей, вікон, вентиляційних оголовків установ комунальної власності до опалювального сезону.

- проведено ремонтно-профілактичні роботи по забезпеченню сталої роботи електричної мережі та відповідного інженерного обладнання.

Вільнянський експлуатаційний цех з водопостачання та водовідведення КП «Облводоканал» ЗОР, КП «Вільнянський міськкомунгосп Запорізької області», Запорізьке відділення АТ «Запоріжгаз», Вільнянський МРРЕМ ПАТ «Запоріжжяобленерго», ОВУЖКГ, комунальні установи, некомерційні підприємства, навчально-виховні заклади виконують роботи по підготовці до осінньо-зимового сезону 2022-2023 років згідно затверджених заходів та у відповідності із контрольними термінами.

       Зазначаємо, що після певниих змін у законодавстві співвласниками багатоквартирних житлових будинків є власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, які обирають управляючу компанію або створюють ОСББ.

         В умовах повномасштабної війни ця зима буде найскладнішою. Мешканцям громади, вже сьогодні необхідно подбати про утеплення своїх осель, а в приватному секторі, по можливості, запасатися дровами та паливними брикетами.

       Крім того, спираючись на складну ситуацію, мають бути створені стратегічні запаси та передбачені альтернативні види палива.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора