Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Запорізький район продовжує приймати вимушених переселенців та розв’язувати комунальні питання громад

Дата: 17.08.2022 14:48
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

   Питання опалювального сезону та нового навчального року обговорювали на нараді очільника ЗОВА Олександра Старуха з представниками Запорізького району. На нараді була присутня пані мер Вільнянської міської територіальної громади Наталя Мусієнко.

    Наразі триває переміщення учасників освітнього процесу. За словами учасників наради, важливо це контролювати, аби мати розуміння щодо кадрового забезпечення педагогів та наявності дітей у закладах дошкільної та середньої освіти. Через евакуацію мирного населення з області, а також виїзд ВПО на підконтрольну територію, спостерігаються зміни кількості школярів, а тому це питання необхідно оперативно відпрацювати для того, щоб не втратити рівень якості освіти. Як зазначив Олександр Старух, навчальний рік має початися для всіх учнів з урахуванням безпекової ситуації.

    Також надано доручення щодо облаштування найпростіших укриттів у закладах освіти та перевірка вже існуючих сховищ. Питання є особливо актуальним, адже їх використовують не лише освітяни, а й місцеві мешканці.

     Що стосується підготовки до опалювального сезону, на всіх територіях, що підпорядковані Запорізькій РВА, перевірки відбуваються відповідно до розкладу. З метою уникнення складних ситуацій, керівництво району займається пошуком альтернативних алгоритмів на випадок кризових ситуацій.

    Окремо обговорили регулярні перебої у роботі комунальних систем життєзабезпечення. Так, через обстріли відбуваються руйнування мереж газопостачання, водопостачання та електропостачання, через що страждає мирне населення області. Ремонтники не завжди мають доступ до місць ураження, а тому на відновлення їх роботи іноді потрібно багато часу.

Департамент культури та інформаційної політики

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь