Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Про сплату податків до бюджету Вільнянської міської територіальної громади у 2022 році

Дата: 01.11.2022 13:36
Кількість переглядів: 250

 

Фото без опису

    

       Відповідно до Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану" від 15 березня 2022 року № 2120-IX, тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, не нараховується та не сплачується плата за землю (земельні ділянки, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації. Згідно внесених змін перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.

          Станом на теперішній час Кабінетом Міністрів України такий перелік територій не визначено.  

             Внаслідок цього маємо несплату фізичними особами плати за землю через не нарахування контролюючими органами фізичним особам сум плати за землю і не відправлення у встановленому порядку (до 1 липня поточного року)  податкових повідомлень-рішень.

           Аналогічна ситуація виникла зі сплатою податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Внесені зміни до Податкового кодексу України згідно підпункту 69.22 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану від 24 березня 2022 року № 2142-IX) теж спираються на перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, які на даний час Кабінетом Міністрів України не визначені.

           Всі ці зміни в законодавстві не відміняють, а відстрочують здійснення обов?язкових платежів, що в свою чергу негативно позначається на наповнюваності дохідної частини бюджету Вільнянської міської територіальної громади та спричиняють труднощі у здійсненні основної діяльності головними розпорядниками коштів, в тому числі утримання бюджетних установ та організацій.

        Саме тому, з метою зменшення податкового навантаження в наступних періодах, наповнення дохідної частини місцевих бюджетів, підвищення рівня добровільної сплати, недопущення втрат бюджету Вільнянської міської територіальної громади, пропонуємо вам виконати свій податковий обов?язок щодо сплати податків у 2022 році, відповідно до розрахунків та реквізитів для сплати.

        Суму нарахувань і реквізити для сплати податків можна отримати за телефоном (06143)4-14-84, або у приміщенні Вільнянської міської ради за адресою: м.Вільнянськ, вул.Бочарова 4, кабінет №5.

Фінансовий відділ Вільнянської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь