A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад

Дата: 03.11.2022 16:50
Кількість переглядів: 193

 

Фото без опису

 

??2 листопада 2022 року Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громада у партнерстві з проектом ООН Жінки «Просування гендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» на чолі з Валентиною Полтавець (виконавча директорка Всеукраїнської асоціації ОТГ) провели Національну конференцію «Жіноче лідерство у децентралізації та місцевому самоврядуванні в контексті війни» в онлайн форматі. У конференції взяла участь голова Вільнянської міської територіальної громади Наталя Мусієнко.

??Наталя Олександрівна виступила на онлайн конференції спікером в сесії 2 «Жінки у місцевій політиці: контекст воєнного стану в Україні» з доповіддю щодо ситуації в громаді, підтримці внутрішньо переміщених осіб, забезпечення їх гуманітарною допомогою та плани в громаді на кінець року. У Вільнянській міській раді склад депутатського корпусу засвідчує рівні права чоловіків та жінок 50% на 50%.

??- Але ми всі знаємо, що жінки - це тил, а без тилу перемоги не може бути. Наш український народ нічим не зламати, відчуваю гордість за наших українок та українців на війні. Волонтерські організації у нашій громаді працюють на повну: готують їжу, шиють, згуртовуються для збору, передачі та доставки гуманітарної допомоги, - зазначила міський голова Вільнянської міської територіальної громади. - Наша громада над питанням війни працює потужно з 2014 року, всі ми впевнено крокуємо до Перемоги!

??З початку війни одним із пріоритетних напрямків роботи міської ради є робота з вимушеними переселенцями. До цієї роботи долучаються структурні підрозділи міської ради та відповідні комунальні установи, які зустрічають всіх людей, яким через війну довелось покинути рідні домівки та надають їм всебічну підтримку.

??При виконавчому комітеті організовано роботу відділів щодо надання необхідної інформації. Робота з ними починається з відділу соціального захисту, де заповнюючи анкету щодо потреб, стає зрозуміло, куди спрямувати переміщену особу і чим їй допомогти.

??З перших днів війни Вільнянською міською радою забезпечено цілодобову роботу чергового та створено цілодобове функціонування «гарячої лінії» 0505650318, за яким можна отримати роз’яснення з основних питань.

??На кінець року планується будівництво трансформаторної підстанції у Вільнянській громаді. З обласного бюджету є фінансова підтримка. Це збереже електроенергію у громаді та дасть можливість поділитися з сусідами - містом Запоряжжя.

??Метою заходу є підвищення жіночої участі та лідерства в процесах забезпечення стійкості та відновлення громад в умовах війни рф проти України через діалог між заінтересованими сторонами. Захід відбувався за технічної підтримки проєкту ООН Жінки, який фінансується Міністерством закордонних справ Канади.

??У заході брали участь також народні депутатки Лариса Білозір, Марія Іонова, ділилися досвідом допомоги у період війни саме політкинями. Їх досвід базувався на тому, що основним донором є наші громади, а також єдність, згуртованість та відповідальність всіх, командна робота. Тож вперед до Перемоги разом, україночки та українці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь