A A A K K K
для людей із порушенням зору
Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Покладання квітів до Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років

Дата: 26.11.2022 16:31
Кількість переглядів: 273

 

Фото без опису

    Знову в кінці осені стукає у наші серця трагічна дата – День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. 26 листопада 2022 року з нагоди цієї скорботної дати міський голова Наталя Мусієнко разом з головою Запорізької обласної державної адміністрації Олександром Старухом, заступником голови обласної державної адміністрації, Віталієм Сиволапом та директором Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Людмилою Бухаріною, вшанували пам’ять українців, які 90 років тому стали жертвами геноциду, вчиненого проти українського народу. Покладання квітів відбулося біля Пам’ятного знаку жертвам Голодомору. Запалити скорботну свічку та покласти квіти прийшли і представники закладу освіти, шкіл громади.

      Голодомор – це жахлива сторінка історії нашого народу, на якій чорними літерами записані мільйони загиблих душ. Ще й до сьогодні спогад про страшний голод в Україні – незагоєна рана, невичерпаний біль, непрощений злочин. Інформаційна кампанія цьогоріч проходить під гаслом "Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо". Цього року вшанування пам'яті жертв сталінського режиму відбувається під час повномасштабної війни росії проти України. Знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв.

       Тому в умовах повномасштабної війни один із ключових способів вшанувати пам’ять убитих голодом – долучитися до акції «Запали свічку» та засвітити вогник у кожній домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися. Закликаємо 26 листопада, о 16:00, долучитися до Загальнонаціональної хвилини мовчання і запалити на своєму вікні свічку пам’яті. Нехай пам’ять про усіх невинних жертв Голодомору згуртує нас, додасть нам мудрості і наснаги на благо світлого майбутнього та зміцнення держави.

Пам'ятаємо Голодомор! Зупинемо Геноцид!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь