Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ВШАНОВУЄ ПАМ'ЯТЬ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

Дата: 14.12.2022 14:59
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Начальник ЗОВА Олександр Старух разом із міським головою Енергодару Дмитром Орловим, а також представниками ГУ ДСНС України в Запорізькій області, Національної поліції, військовослужбовцями у знак вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС взяли участь у церемонії покладання квітів до меморіалу героям Чорнобиля. 

36 років тому наймасштабніша атомна катастрофа торкнулася долі мільйонів людей. Цей день пам’яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції в мирний час.

  • Сьогодні, коли ворог намагається позбавити нас спокійного життя, кожен проводить паралель. Знову та ж країна, знову ж кремль наражає на небезпеку терени Європи. Агресор намагається використовувати мирний атом у якості зброї та погрожує ядерною катастрофою. Як і тоді, прості оператори, рятувальники, пожежники всі мають бути готовими до будь-якого розвитку подій. Наразі наша головна мета - захистити себе та свою країну від окупантів-терористів. Тільки деокупація, демілітаризація та повернення контролю Україні зможе захистити людство від нової техногенної аварії, - наголосив Олександр Старух.

Міський голова Енергодару Дмитро Орлов зазначив, що ситуація на ЗАЕС залишається складною. Але працівники станції продовжують працювати та виконувати свій обов’язок попри погрози та постійний психологічний тиск з боку ворога.

  • Сподіваємося, що персонал АЕС зробить все можливе, щоб і надалі тримати радіаційну ситуацію під контролем. Але всі розуміють, що загроза ядерної катастрофи, як тоді у Чорнобилі, залишається і сьогодні. Окупанти маючи важке озброєння й досі обстрілюють мирні міста, прикриваючись “ядерним щитом”. На жаль, всі ці речі бачить світова спільнота. Ми сподіваємося, що місто Енергодар, Запорізьку атомну електростанцію буде звільнено та Перемога буде за нами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь