Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Робоча зустріч на перспективу

Дата: 24.01.2023 17:00
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

 

      З робочим візитом до Вільнянської міської територіальної громади завітали голова Запорізької райдержадміністрації Олег Буряк разом з заступником голови обласної державної адміністрації Віталієм Сиволапом. 
     Представники влади разом з міським головою Наталією Мусієнко  відвідали КНП “Вільнянська багатопрофільна лікарня”, у якій вночі 23 листопада російські військові обстріляли пологове відділення. Один з корпусів був зруйнований вщент. 23 січня рівно 2 місяці після обстрілу, пологове відділення силами небайдужих мешканців міста та персоналу лікарні було відновлено. Усі працювали і вдень, і вночі, щоб пологове відділення відновило роботу та  приймало породіль. 
      -Доки в місті є міська лікарня, доти й живе місто, - зазначив відомий  запорізький кардіолог, професор та доктор медичних наук, а нині заступник голови ОДА Віталій Вікторович Сиволап.
        Наказом Департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА від 24 листопада 2022  року “Про тимчасові зміни маршрутів пацієнтів, у зв’язку з пошкодженнями будівель КНП “Вільнянська багатопрофільна лікарня”, які виникли під час обстрілу військовими російської федерації” були тимчасово змінені клінічні маршрути. Також наказом лікарні від 6 грудня 2022 року було призупинено функціонування полового відділення по причині знищення в результаті ракетного удару до періоду закінчення підготовчих робіт та забезпечення пошкодженого медичного обладнання новим на площах корпусу лікарні.
     Пологове відділення було відновлене та забезпечене всім необхідним для свого функціонування (нижче довідково, що було закупленодля повноцінної роботи). 
       Підтримали лікарню коштами  благодійний фонд "Міст Надія”, ФГ "Кривохатько В.", Вільнянська міска рада та підпорядковані їй заклади, працівники КНП "Вільнянська БЛ" BMP (143 працівника). Допомога також надійшла від юридичних та фізичних осіб та небайдужих громадян міста. Загальна сума для відновлення пологового відділення КНП “Вільнянська багатопрофільна лікарня” Вільнянської міської ради становила 1, 9 млн гривен.
       Адміністрацією КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня» Вільнянської міської ради за отримані благодійні кошти проведено ремонтні роботи у лікарні для відновлення лікувального процесу, закуплено необхідне обладнання та медичні вироби для повноцінного функціонування пологового відділення та амбулаторної служби.  
       Головний лікар Олег Іващенко, міський голова Наталя Мусієнко доклали всіх зусиль, щоб відновити функціонування пологового відділення лікарні та не втратити висококваліфікований персонал, забезпечити їх тимчасово робочими місцями.
      І ось 23 січня головний лікар Олег Петрович разом з міським головою Наталією Мусієнко показали керівництву області, що зроблено спільними зусиллями за 2 місяці після удару по лікарні російською федерацією. 
      У зв’язку з відповідністю лікарні умовам та повною готовністю полового відділення до надання медичної допомоги породіллям, адміністрація КНП «Вільнянська багатопрофільна лікарня” Вільнянської міської ради чекає дозволу Департаменту охорони здоров’я Запорізької обласної державної адміністрації на відновлення полового відділення та прийому породіль, а також відновлення всіх клінічних маршрутів, які функціонували до 23 листопада 2022 року.
      Олег Миколайович та Віталій Вікторович задоволені відновленням пологового відділення місцевої лікарні та впевнені, що з такими цілеспрямованими людьми в громадах Перемога вже близько. Все буде Україна! Все буде, громада!

 

ДОВІДКОВО: закуплено для функціонування пологового відділення лікарні: витяжна лабораторна шафа, пристрій неонатальний для фототерапії НО-АФ-LED 2, пристрій неонатальний для фототерапії НО-АФ-LED 2, підлогове покриття (лінолеум), електроматеріали, універсальний будівельний клей, лампа щілинна, білірубінометр MBJ20, кювез для новонароджених недоношених дітей, мотонасос Ziegler, шафа медична передвижка Optiplan, водонагрівач Gorenie GBF та вироби медичного призначення (пробірки скло, датчики  пульсоксиметра для новонароджених, джгути венозні, кардіотокографи,  клинки з ручками, мішки Амбу, мішки Амбу з трубками для дорослих, мішки Амбу дитячі, ножиці гострокінцеві, білі простирадла, простирадло з підігрівом, пульсоксиметри Мига, ремені  з замком).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь