Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Відбулось засідання виконавчого комітету Вільнянської міської ради

Дата: 16.02.2023 16:52
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

 

      Сьогодні, 16 лютого, відбулось засідання виконавчого комітету  міської ради під головуванням міського голови Наталі Мусієнко, за участю секретаря міської ради Світлани Шраменко, старост населених пунктів громади та керівників окремих структурних підрозділів.

    Під час засідання було розглянуто 64 питання щодо забезпечення  життєдіяльності громади.  З основних питань членами виконавчого комітету Вільнянської міської ради було розглянуто: звіт щодо виконання Програми «Територіальна оборона Вільнянської міської ради на 2022 рік» ;  затвердження Програми «Місто Вільнянськ – член Асоціації міст України та інших добровільних об’єднань органів місцевого самоврядування на 2023 рік»;  звіт щодо виконання місцевої Програми «Захист ветеранів війни, бойових дій, ветеранів військової служби» на 2022 рік; «Про Програму розвитку та функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя Вільнянської міської територіальної громади на 2023-2026 роки»; про повний демонтаж об’єкта, зруйнованого внаслідок воєнних дій та інші.

      У рамках засідання ухвалено рішення, що стосувались захисту прав дітей, благоустрою та комунальної сфери, майнових питань, охорони правопорядку, виконання медичних програм.

    Відповідно до Програми ««Про соціальну допомогу громадянам Вільнянської територіальної громади» на 2023 рік, учасники бойових дій в Афганістані чи в бойових діях на території інших держав отримають щорічну матеріальну одноразову допомогу у розмірі 500 гривен до свята “День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-ї річниці виведення військ з Афганістану”.

     Членами виконавчого комітету відповідно до технічного звіту (реєстраційний номер звіту:ТО01:4360-9855-9174-4237 ЄДЕССБ) та на виконання постанови КМУ № 474 від 19.04.2022 прийнято рішення про демонтаж головного корпусу КНП "Вільнянська багатопрофільна лікарня" ВМР.

        На засіданні виконавчого комітету членами виконкому була розглянута інформація про виконання бюджету Вільнянської міської територіальної громади за 2022 рік. За 2022 рік до загального фонду міського бюджету надійшло доходів всього 152 457,3 тис. грн. По загальному фонду бюджету при плані доходів без врахування трансфертів за 2022 рік у сумі 103 153,6 тис. грн. фактично надійшло 93 131,6 тис. грн. По спеціальному фонду бюджету при плані доходів на звітну дату у сумі 8 582,6 тис. грн. фактично надійшло 3 929,7 тис. грн.

           Завдяки співпраці з Міжнародною продовольчою програмою ООН та плідній співпраці ADRA Ukraine, ГО World Central Kitchen разом з BELUGA та з іншими благодійними фондами, організаціями, членами виконкому ухвалене рішення щодо організації додаткових пунктів видачі благодійної/гуманітарної та іншої допомоги:  КДНЗ "Ясла-садок № 3 "Сонечко" ВМР, ЗДО "Ясла-садок № 6 "Дзвіночок" ВМР, Любимівський навчально - виховний комплекс ВМР, адмінбудівля Новогупалівського старостинського округу.

        Члени виконкому також заслухали звіти щодо виконання програм з розвитку житлово-комунального господарства. Згідно звіту щодо програми поводження з твердими побутовими відходами на території Вільнянської міської територіальної громади на 2022 рік було виконано та профінансовано захід даної Програми: придбання контейнерів на суму 33,0 тис.грн. ємністю 1100л у кількості 2 шт.

     Згідно звіту щодо програми "Питна вода Вільнянської міської територіальної громади на 2022 рік” було виконано та профінансовано наступні заходи і завдання даної Програми: проведення хімічних аналізів стічних вод на суму 329,30 тис. грн.; обслуговування дренажних мереж на "суму 144,97 тис. грн.; поточний ремонт систем водопостачання та водовідведення об’єктів комунальної власності Вільнянської міської територіальної громади - 55,82 тис.грн., а саме проведення поточного ремонту централізованого водопостачання по вул. Пушкіна, 26 у м. Вільнянськ  та поточного ремонту санвузлу соціального житла по вул. Зачиняєва, 18 у м. Вільнянську на суму, придбання люків каналізаційних полімер-піщаних у кількості 10 шт.

        Згідно звіту щодо "Програми надання фінансової підтримки соціально незахищеним верствам населення м. Вільнянська для оснащення вузлами комерційного обліку води на 2023 рік”  на реалізацію якої заплановано використання коштів міського бюджету у сумі 50 тис. грн. Надання разової фінансової підтримки для оснащення вузлами комерційного обліку води на межі майнової належності у точці приєднання до зовнішніх інженерних мереж передбачається за особистими зверненнями громадян, у розмірі 3000 грн., найбільш соціально незахищеним категоріям населення, а саме: сім'ям, в яких на утриманні перебувають діти з інвалідністю підгрупи А, одиноким непрацездатним громадянам, які перебувають на обліку та обслуговуванні в комунальній установі "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вільнянської міської ради", малозабезпеченим сім’ям, які отримують державну соціальну допомогу.

       На засіданні виконавчого комітету ухвалено рішення про вжиття заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу - заборонити, у зимово-весняний період року, торгівлю дикоростучими ранньоквітучими рослинами, які занесені до Червоної книги України, на ринках та поза їх межами.

        Засідання пройшло у діловому та конструктивному руслі. По всім питанням були прийняті відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь