Вільнянська міська громада
Запорізька область, Запорізький район

Рік незламності. Разом до Перемоги

Дата: 24.02.2023 10:35
Кількість переглядів: 310

 

Фото без опису

     Війна для багатьох українських сімей почалася вже 20 лютого 2014 року. А 24 лютого 2022 року вся Україна побачила на власні очі, що таке “війна”. Рік тому у більшості українців була остання ніч мирного життя, яке зруйнувала Росія. За 8 років АТО/ООС стали для багатьох звичними та далекими. Ніхто не хотів вірити у сценарій повномасштабного вторгнення Росії. Але вже за тиждень до того лінія зіткнення на Донбасі перебувала під інтенсивними обстрілами, оперативний резерв прямував до пунктів дислокації частин. Для прикордонників та військових все почалося о 3-й ночі, для цивільних у проміжку з 4-ї до 5-ї години ранку. І триває досі...

         Внаслідок військової агресії росії загинуло понад 8 тисяч цивільних, 13 тисяч людей зазнали травм. «Небесне військо» поповнили 13 тисяч Захисників України. Мільйони українців були змушені покидати свої домівки і тікати за кордон, рятуючи власні життя.  Російські окупанти вщент зруйнували понад 170 тисяч будинків. Частково окупували території Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Загальна сума завданих Україні збитків перевищила 750 млрд доларів. Всі ці жахливі факти не зупинили наших героїчних воїнів, котрі з кожним днем ще завзятіше нищать рашистів. Скільки тисяч життів забрали російські вбивці, скільки скалічених доль принесла нам війна. Але заради них та нашого майбутнього ми будемо боротися далі.

         24 лютого 2023 р. — річниця початку повномасштабної війни росії проти України. Це був рік незламності, нескореності та боротьби народу. Попереду ще багато битв, але ми точно знаємо, що вийдем з них Переможцями, бо здобули найголовніше – національну єдність заради спільної мети, незламність і віру в Україну та мужніх героїв, що боронять її кордони. Ми викарбували свій, український, генетичний код, який не під силу зламати російським терористам.

        З перших днів війни наша громада об’єдналися заради миру. Мешканці громади постійно збирали та передавали на передову допомогу усім хлопцям України: пекли хліб, пиріжки, варили гарячі обіди, шили одяг, плели захисні сітки. Навіть наймолодші наші діти та онуки підтримували віршами, малюнками, піснями, листами, іграшками захисників наших осель. Ми продовжуємо працювати на благо громади й впевненно крокуємо до Перемоги, ми роздаємо безкоштовний хліб - дві тисячі булок щодня, продовжуємо видавати гуманітарну допомогу, працює гуманітарний штаб, підтримуємо внутрішньо переміщених осіб, яких у нашій громаді 1952 осіб. Рік - це була наша спільна робота з Вами. З кожним з вас. Тому що ви – неймовірні люди, які роблять неймовірні речі: підтримка, допомога, згуртованість, любов, доброта.

     Територіальна оборона патрулювала та охороняла порядок нашої громади. Дякуємо Збройним Силам України, теробороні і Нацгвардії! Дякуємо Силам протиповітряної оборони нашого краю! Дякуємо за вашу сміливість, мужність та майстерність. Дякуємо за те, що так вправно нас захищаєте. Ви – найкращі і найсильніші. Ми вистояли й вистоїмо нашу боротьбу! Ось чому нас підтримує світова спільнота. Тому що сильним людям, які боряться за свою свободу, завжди допомагають. Наші військові, наші рятувальники, наша поліція, наші медики, наші комунальники, наші волонтери… Список нескінченний…Завдяки Вам майоріє синьо-жовтий прапор, завдяки вам - ми вистоїмо, переможемо, бо ми - українці, сильна та незламна нація!

 

Слава Україні! Героям слава!

 

 

З повагою до Вас, незламні та нескорені українці,

Вільнянська міська рада

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь